19 Ekim 2015 Pazartesi

Halka tatlisi







1 yumurta
1 cay bardagi yoğurt
1 cay bardagi sut
1 cay bardagi sivi yağ
1,5 cay bardagi irmik
1,5 su bardagi un
2,5 cay kadisi k.tozu
İsteğe gore vanilya

2 bardak seker,2 bardak su birkaç damla limon suyu önceden kaynatin dolapta buz gibi sogusun
Hamur malzemesini karistirip sıkma torbasiba doldurup çok kizgin olmayan yağa sıkın orta ateşte kizarsin .çok harli ateş olursa dişi pişer içi hamur kalir,çokta kısık olmamali içine yağ çeker.kizaran tatlilari soğuk sebete atin bi iki dk sonra söylebi karistirip tabağa alin
Afiyetle kalin

5 yorum:

  1. Cook guzel olmus.Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  2. Ba-yı-lı-rım...:) :) Ellerinize sağlık.. En sevdiğim tatlı.. Afiyetle tüketin... Sevgiler..:)

    YanıtlaSil
  3. ennnn sevdiğimmm bunu denemem lazım.:))

    YanıtlaSil
  4. bildigimiz tatlı ama güzel bence yılların tatlısı

    YanıtlaSil
  5. Nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler