MALZEMELER:
2 su bardağı kırmızı mercimek
3 su bardağı ince bulgur
2 yemek kaşığı kişniş
3 adet yumurta
3 adet kuru soğan
1 adet marul
1 çay bardağı zeytinyağı
sıvıyağ
2_3 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
Su
HAZIRLANIŞI
Kırmızı mercimek üzerine tuz eklenip haşlanır. Kuru soğan ince ince kıyılıp sıvıyağda kavrulur. 5 yemek kaşığı domates salçası ilave ederek kavurmaya devam edilir. Geniş bir kaba ince bulgur alınır, üzerine haşlanmış mercimek ilave edilip soğumaya bırakılır. Mercimeğin içine tuz ve 2 yemek dövülmüş kişniş eklenerek harmanlanır. Üzerine soğanlı
salçalı harç ilave edilir. İnce kıyılan maydanoz ve yeşil soğan mercimeğin üstüne eklenerek harmanlanır. Yumurtalar çırpılır, kızdırılmış sıvıyağda pişirilir. Mercimeklere ilave edilen yumurtalar iyici harmanlanır. El ayasıyla sıkıp bırakılan bello marul yaprakları üzerinde servis edilir.
denemedim ama çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSil