Hurma tatlısı
3 su bardağı irmik
1 su bardağı un
100 gr tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı toz şeker
Kizartmak icin
Yeterince sıvıyağ
Şerbet için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu
Hurma tatlisini yapmaya önce şerbeti hazirlamakla basliyalim bir tencerenin içine su ve şekeri koyup kaymaya birakalim en az 5 dakika kaynatalim indirmeye yakın yarım limon suyunu ilave edip ocağın altını kapatıp şerbeti soğumaya birakalim
Bir kabin içine irmigi unu tereyağını siviyagi kabartma tozunu alıp elimizle bir birine yedirelim daha sonra ılık suyu ilave edip güzelce yoguralim aynı kurabiye hamuru kivdminda olacak daha sonra hamuru en az 20 dakika dinlendirip hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayip
daha sonra rendenin üzerinde bastırarak şekil verelim ben bıçakla Kesikler atarak şekil verdim sizin nasıl kolayiniza gelirse öyle yapın bir tavaya sıvı yağ koyup ocaga alalım yağ isindiktan sonra biraz kısık ateşte hamurlari kizartmaya basliyalim eğer yüksek ateşte kizartirsak hemen renk alır içi pismez o yüzde hafif kısık ateşte kizartalim kizaran hamurlari bir kevgirle alıp soğuk serbetin içine atıp serbetin çekmesini sagliyalim şerbeti cektikten sonra servis yspicagimiz bir yere alalım afiyetle olsun
Sevgili @sevdeyemek arkadaşımin tarifiyle
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Hurma tatlısı 3 su bardağı irmik 1 su bardağı un 100 gr tereyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı ılık su 2 ...
-
100 gram tereyağı 1 yumurta bir çay kaşığı tuz bir yemek kaşığı yoğurt bir yemek kaşığı sirke 3 yemek kaşığı sıvı yağ bir çay kaşığı...
-
margarin kullanmak istemiyorsanız size süpper bi kurabiye tarifim var içinde margarin var zannedeceksiniz onun verdiği kıtırlık kıvam herşey...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim