26 Nisan 2015 Pazar

trileçe

5 yumurta
10 yemek kaşiği seker
10 yemek kaşiği un
1 su bardagi sivi yag
5 yemek kaşiği irmik
kabartma toxu,vanilya
Serbeti5 bardak sut,1 su bardagi seker,1 kutu krema
Karamel sos
5 kaşık seker25 gr tereyagi,1 kutu krema
Hazirlanisi;yumurta aklari bir fiske tuzla kopurtulur uzerine sarilar ve seker eklenip katistirtilir.sivi yag irmik,un ve kabartma tozu eklenip cirpma teliyle karistirilir.pisen keke kaynatmadan sadece cirparak karistirdigimiz serbeti dokulur.servisten once karamel sos gezdirilir


Karamel icin sekeri tavaya alin tamamen erisin rengi biraz donunce hemen tereyagini ve kremayi dokun,dikkat edin sekeri eritirken faxla karartip yakmayin,kasikla karistirarak kremayla tamamen eriyen sekeri ocaktan alin sogudukca kivami koyulasacaktir

2 yorum:

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...