26 Nisan 2015 Pazar

içli köfte boregi




 Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 300 gram kıyma
  • 1ortaboy soğan 
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • Tuz
  • Karabiber,kimyon
  • Pul biber
  • Ceviz
Sosu
  • 1 çay bardağı sut
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Panelemek icin
  • Yumurta
  • Galeta unu
  • Sıvı yağ

Hazirlanisi

Bulguru sicak suyla islatip kabarmasibi bekleyin. Soğanı yemeklik doğrayın kavurun . Kıymayı ve kalan baharatları ekleyerek iç harcı hazırlayın. Şişen bulguru kıymalı harca ekleyerek karıştırın. Yufkanın ilkini serin, üzerine yoğurt ve yağ ile sos hazırlayın. Birkaç kaşık dökerek her yanını soslayın. Yufkayı 8  e bölun.harctan bolca koyup rulo sarın. Tüm yufkalara aynı işlemi yapın. Börekleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak kızartın. 

Dilerseniz panelemeden içine surdugumuz harca bulayip galeta ununa bulayin firinda kizartin



2 yorum:

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Klima, Soğutma Uzmanından Alınır