Malzemeler
- 3 adet yufka
- 300 gram kıyma
- 1ortaboy soğan
- 1 çay bardağı ince bulgur
- Tuz
- Karabiber,kimyon
- Pul biber
- Ceviz
- 1 çay bardağı sut
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Panelemek icin
- Yumurta
- Galeta unu
- Sıvı yağ
Hazirlanisi
Bulguru sicak suyla islatip kabarmasibi bekleyin. Soğanı yemeklik doğrayın kavurun . Kıymayı ve kalan baharatları ekleyerek iç harcı hazırlayın. Şişen bulguru kıymalı harca ekleyerek karıştırın. Yufkanın ilkini serin, üzerine yoğurt ve yağ ile sos hazırlayın. Birkaç kaşık dökerek her yanını soslayın. Yufkayı 8 e bölun.harctan bolca koyup rulo sarın. Tüm yufkalara aynı işlemi yapın. Börekleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak kızartın.
Dilerseniz panelemeden içine surdugumuz harca bulayip galeta ununa bulayin firinda kizartin
Değişik ve güzel bir tarif.eline sağlık
YanıtlaSiliyi bir site.
YanıtlaSil