27 Aralık 2012 Perşembe

BARBUNYA PİLAKİ


fotolara bakıp sonrada bloğumu kontrol edince şaşırdım çok sevdiğim zeytinyağlı bloğumda yok aaaaaaa!
balığın yanına çok severim
davet sofralarında zeytinyağlıların arasında mutlaka hazırlamaya çalışırım

malzemeler:
1 kase barbunya(bir taşım kaynatıp çıkan kara suyunu süzüyoruz)
2 havuç
1 soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
Zeytinyağı
Üzeri için:
1 tutam maydanoz


Tenceremize  zeytinyağını alalım. Üzerine küp doğranmış soğanları ve sarımsağı alıp soteleyelim  salçamızı ilave edip küp doğranmış  havucu da ekleyelim. En son haşlanmış barbunyayı, tuzu ve şekerini koyup çok az sıcak su ilave edelim.
Kapağını açmadan tüm sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin. Mümkünse tüm suyunu çektirin.(vaktiniz varsa birgün dinlendirin .biliyorsunuz zeytinyağlılar ilk piştiğinde değil dinlenip soğuduktan sonra daha güzel oluyor) En son doğranmış maydanoz ve limon dilimleri ile soğuk servis yapın. ben düdüklü tencerede pişiriyorum ve pişme süresi kısa oluyor kıvamıda daha iyi tutuyor düdüklüde





4 yorum:

  1. En en en güzel mezelerden biri, görüntü muhteşem ellerinize sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. evet canım zeytinyağlılar bir gün dinlendikten sonra yenir bu bir püf noktasıdır. eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. http://enoughisenough-sweet.blogspot.com/


    beklerim... :)

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler