22 Aralık 2008 Pazartesi

KAVURMALI AÇMA























malzemeler
1su bardağı süt
1,5su bardağı su
1kahve fincanı şeker
1tatlı kaşığı tuz
1yemek kaşığı kuru maya
1çay kaşığı mahlep
1su bardağı sıvı yağ veya 150gr margarin(margarini katı kullanacaksanız poğaçaya eklenen suyu kaynar halde margarinin üzerine boca edin
eritip kullanacaksanız1su bardağı erimiş margarin150gr geliyor)
aldığı kadarda un




içine hazır veya kurbanda hazırladığınız kavurma
hamuru çok katı yoğurmayacağız




hamuru yoğurduktan sonra mayalanmaya bırakıyoruz




mayalanan hamurdan yumurta kadar bezeler alıp yuvarlak açıyoruz




ben elimle açtım unla açılan hamurun poğaçası sert olur*




açtığım yuvarlağın üstten iki parmak kalacak şekilde aşağıya bir parmakeninde kesikler açıyoruz




tüm kalan kısma kavurma koyup hamuru aşağı doğru rulo sarıp hafifçe ay şekli veriyoruz




tepside mayalandırıp,üzerine yumurtasını sürüyoruz.susam serpip fırına gönderiyoruz




şekli tam anlaşılmadı ben en kısa sürede bir örnek çekip yayınlayacağım inşlh




24 yorum:

  1. canım selam kavurmalı açma en çok sevdiğim ikiliyi birleştirmişşin hemen tarifini yazarsan sevinirim sevgiler

    YanıtlaSil
  2. İçinde kavurma olurda ben bunu yapıp yememmi

    arkasından bir tabakta sütlaç oof off

    ellerine sağlık canım
    öpüyorum

    YanıtlaSil
  3. benimyemeklerim22 Aralık 2008 03:59

    canım ellerine sağlık süper görünüyor.güzel bir hafta diliyorum sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. Canım nasılda canım çekti sıcak sıcak ellerine sağlık,mutlu haftalar öptüm...

    YanıtlaSil
  5. Açmayı kavurmalı hiç denememiştim, tadı enfestir mutlaka. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. melisacım çok güzel olmuşlar ellerine yüreğine sağlık...şeklini anladım bu şekli ben milföy hamuruna da uyguluyorum. çok güzel oluyor...en kısa sürede deneyeceğim....öptüm....sevgiler...yeşim...

    YanıtlaSil
  7. Açma üstelikde kavurmalı.. Süper fikir.. nefisde görünüyor.. Tarifiniz aldım.. Teşekkürler tarif için sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Eline sağlık canım,leziz görünüyor....Selamlar.........

    YanıtlaSil
  9. Melisacığım,kavurmalı hiç daha önce duymamıştım.Eminim çok lezzetlidir.Ellerine sağlık canım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Canım, nefiss görünüyor eline sağlık..sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. eti her türlü ve herşeyin içinde çok severim. çok güzel görünüyooo. açııııımmmm.

    YanıtlaSil
  12. www.yapraksarma.blogcu.com7 Ocak 2009 01:29

    CANIM TARİFİMİ 32.CİYİ YAPAN ARKADAŞA SÖYLEMİŞİM..TARİFİM HAZIR ALABİLİRSİN

    YanıtlaSil
  13. Merhabalar...
    Ikinci tarifimi de gonderiyorum yayinlarsan sevinirim....Simdiden ellerine saglik...

    Gonderen:http://golifa.blogcu.com
    Tarif adi: Linzer Kurabiyeleri

    Sevgiyle kal,
    Golifa

    YanıtlaSil
  14. canım ben PORSELENDEMLIKCAY SAATI nasibim

    sana basarılar diliyorum kolay gelsin diyorum..basarılar arkadasım asure yaptım resmiyle beraber sitemde gelip alabilirsin

    www.porselendemlik.blogcu.com

    YanıtlaSil
  15. Hello Melisa! Very delicious!!!

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm


    Kisses

    YanıtlaSil
  16. MERHABA ARKADAŞIM HAVUÇLU KEKİMİT TARİFİNİ ALABİLİRSİN

    YanıtlaSil
  17. Cok tesekkürler melisacim resimlerle anlatisin cok iiyi olmus, hafta sonu mutlaka deneyecegim görüntü cok güzel cünkü. sevgiler..ben nightmarer ablan..

    YanıtlaSil
  18. hepinize hayirli geceler!
    hepinizin tarifesi cok güzel
    cccccoooooooook tesekkürler

    YanıtlaSil
  19. merhaba melisa hanımcığım benim her zaman yaptığım böregin tarifini vermek istiyorum.yazın kışlık olarak açıp fında pişirdiğimiz kuru yufkaları 6 tanesini suda ıslayıp sofra bezine tek tek koyup yumuşayınca kelebek gibi büzüyoruz 4 parmak aralıkta kesip tepsiye diziyoruz aralarına yumurta ile yoğurdu karıştırıp her araya kaşıkla döküyorum üzerine çörek otu serpip fırında kızarana kadar pişiriyorum.
    adına kırma diyoruz.yoğurt yerine yoğurdun kaymağınıda koyuyorum.hem pratik hemde çok kolay bir tarif denerseniz sevinirim. sevgiler

    YanıtlaSil
  20. nuray hanımcım bizdde kışlık yufka yapılır suyla yumuşatılıp bazı yemeklerin yanında özellikle tercih edilir
    eğer aynı yufkaysa ikimizin bahsettiği yarın annemden alıp denemek istiyorum
    hazır yufkaylada olurmu
    çookk teşekkür ediyorum size güzel tarifiniz için inşlh en kısa sürede yapıp yayına vereceğim
    sevgiler

    YanıtlaSil
  21. hazır yufka ile denemedim kaynanam hep kuru yufkadan yapardı.15 senedir bende öğle yapıyorum.taze yufkadan yapılırsa hamur olabilir diye düşünüyorum.çünkü yufkaların araları yoğurt ve yumurta karışımı doluyor.

    YanıtlaSil
  22. tamam nuray hanımcım bugün alıp gelirsem hemn deneyeceğim
    teşekkürler
    buarada nerede yaşıyorsunuz

    YanıtlaSil
  23. kardeşiminde bloğu var keshkule bana ilham perilerim dedi ve senin blogunuda gösterdi.damak tadımıza uygun görüp fırsat buldukça tariflerinizi denemeye çalışıyorum. yeşil düzcemizde de yaşıyorum.düzcede 2 tane dairem var ama ben köy hayatını çok seviyorum.bağ bahçeden organik meyve sebze yetiştirmeyi günlük taze süt sagmayı ve birde tavuk çiftligimiz var taze tavuk dan ızgara yapıp yedirmeyi çok seviyorum ama kendim yiyemiyorum. kısaca kendimi tanıtmaya çalıştım.ilginize teşşekkür ederim sevgiler.

    YanıtlaSil
  24. aa ne güzel blog arkadaşımın kardeşi çok memnun oldum
    sayfamı beğenmenize ayrıca çok memnun oldum
    düzce ne güzel bi yerde yaşıyorsunuz
    bi süre adapazarında kaldım bayılıyorum o tarafların iklimine yeşil doğasına
    bahçe hayatını bende çok severim inşlh banada kısmet olur
    sevgiler tekrar teşekkürler o güzel bilgilerinizi beklerim herzaman

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler