malzemeler
1su bardağı süt
1,5su bardağı su
1kahve fincanı şeker
1tatlı kaşığı tuz
1yemek kaşığı kuru maya
1çay kaşığı mahlep
1su bardağı sıvı yağ veya 150gr margarin(margarini katı kullanacaksanız poğaçaya eklenen suyu kaynar halde margarinin üzerine boca edin
eritip kullanacaksanız1su bardağı erimiş margarin150gr geliyor)
aldığı kadarda un
1su bardağı süt
1,5su bardağı su
1kahve fincanı şeker
1tatlı kaşığı tuz
1yemek kaşığı kuru maya
1çay kaşığı mahlep
1su bardağı sıvı yağ veya 150gr margarin(margarini katı kullanacaksanız poğaçaya eklenen suyu kaynar halde margarinin üzerine boca edin
eritip kullanacaksanız1su bardağı erimiş margarin150gr geliyor)
aldığı kadarda un
içine hazır veya kurbanda hazırladığınız kavurma
hamuru çok katı yoğurmayacağız
hamuru çok katı yoğurmayacağız
hamuru yoğurduktan sonra mayalanmaya bırakıyoruz
mayalanan hamurdan yumurta kadar bezeler alıp yuvarlak açıyoruz
ben elimle açtım unla açılan hamurun poğaçası sert olur*
açtığım yuvarlağın üstten iki parmak kalacak şekilde aşağıya bir parmakeninde kesikler açıyoruz
tüm kalan kısma kavurma koyup hamuru aşağı doğru rulo sarıp hafifçe ay şekli veriyoruz
tepside mayalandırıp,üzerine yumurtasını sürüyoruz.susam serpip fırına gönderiyoruz
şekli tam anlaşılmadı ben en kısa sürede bir örnek çekip yayınlayacağım inşlh
canım selam kavurmalı açma en çok sevdiğim ikiliyi birleştirmişşin hemen tarifini yazarsan sevinirim sevgiler
YanıtlaSilİçinde kavurma olurda ben bunu yapıp yememmi
YanıtlaSilarkasından bir tabakta sütlaç oof off
ellerine sağlık canım
öpüyorum
canım ellerine sağlık süper görünüyor.güzel bir hafta diliyorum sevgilerimle
YanıtlaSilCanım nasılda canım çekti sıcak sıcak ellerine sağlık,mutlu haftalar öptüm...
YanıtlaSilAçmayı kavurmalı hiç denememiştim, tadı enfestir mutlaka. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilmelisacım çok güzel olmuşlar ellerine yüreğine sağlık...şeklini anladım bu şekli ben milföy hamuruna da uyguluyorum. çok güzel oluyor...en kısa sürede deneyeceğim....öptüm....sevgiler...yeşim...
YanıtlaSilAçma üstelikde kavurmalı.. Süper fikir.. nefisde görünüyor.. Tarifiniz aldım.. Teşekkürler tarif için sevgiler..
YanıtlaSilEline sağlık canım,leziz görünüyor....Selamlar.........
YanıtlaSilMelisacığım,kavurmalı hiç daha önce duymamıştım.Eminim çok lezzetlidir.Ellerine sağlık canım.Sevgiler...
YanıtlaSilCanım, nefiss görünüyor eline sağlık..sevgiler...
YanıtlaSileti her türlü ve herşeyin içinde çok severim. çok güzel görünüyooo. açııııımmmm.
YanıtlaSilCANIM TARİFİMİ 32.CİYİ YAPAN ARKADAŞA SÖYLEMİŞİM..TARİFİM HAZIR ALABİLİRSİN
YanıtlaSilMerhabalar...
YanıtlaSilIkinci tarifimi de gonderiyorum yayinlarsan sevinirim....Simdiden ellerine saglik...
Gonderen:http://golifa.blogcu.com
Tarif adi: Linzer Kurabiyeleri
Sevgiyle kal,
Golifa
canım ben PORSELENDEMLIKCAY SAATI nasibim
YanıtlaSilsana basarılar diliyorum kolay gelsin diyorum..basarılar arkadasım asure yaptım resmiyle beraber sitemde gelip alabilirsin
www.porselendemlik.blogcu.com
Hello Melisa! Very delicious!!!
YanıtlaSilmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Kisses
MERHABA ARKADAŞIM HAVUÇLU KEKİMİT TARİFİNİ ALABİLİRSİN
YanıtlaSilCok tesekkürler melisacim resimlerle anlatisin cok iiyi olmus, hafta sonu mutlaka deneyecegim görüntü cok güzel cünkü. sevgiler..ben nightmarer ablan..
YanıtlaSilhepinize hayirli geceler!
YanıtlaSilhepinizin tarifesi cok güzel
cccccoooooooook tesekkürler
merhaba melisa hanımcığım benim her zaman yaptığım böregin tarifini vermek istiyorum.yazın kışlık olarak açıp fında pişirdiğimiz kuru yufkaları 6 tanesini suda ıslayıp sofra bezine tek tek koyup yumuşayınca kelebek gibi büzüyoruz 4 parmak aralıkta kesip tepsiye diziyoruz aralarına yumurta ile yoğurdu karıştırıp her araya kaşıkla döküyorum üzerine çörek otu serpip fırında kızarana kadar pişiriyorum.
YanıtlaSiladına kırma diyoruz.yoğurt yerine yoğurdun kaymağınıda koyuyorum.hem pratik hemde çok kolay bir tarif denerseniz sevinirim. sevgiler
nuray hanımcım bizdde kışlık yufka yapılır suyla yumuşatılıp bazı yemeklerin yanında özellikle tercih edilir
YanıtlaSileğer aynı yufkaysa ikimizin bahsettiği yarın annemden alıp denemek istiyorum
hazır yufkaylada olurmu
çookk teşekkür ediyorum size güzel tarifiniz için inşlh en kısa sürede yapıp yayına vereceğim
sevgiler
hazır yufka ile denemedim kaynanam hep kuru yufkadan yapardı.15 senedir bende öğle yapıyorum.taze yufkadan yapılırsa hamur olabilir diye düşünüyorum.çünkü yufkaların araları yoğurt ve yumurta karışımı doluyor.
YanıtlaSiltamam nuray hanımcım bugün alıp gelirsem hemn deneyeceğim
YanıtlaSilteşekkürler
buarada nerede yaşıyorsunuz
kardeşiminde bloğu var keshkule bana ilham perilerim dedi ve senin blogunuda gösterdi.damak tadımıza uygun görüp fırsat buldukça tariflerinizi denemeye çalışıyorum. yeşil düzcemizde de yaşıyorum.düzcede 2 tane dairem var ama ben köy hayatını çok seviyorum.bağ bahçeden organik meyve sebze yetiştirmeyi günlük taze süt sagmayı ve birde tavuk çiftligimiz var taze tavuk dan ızgara yapıp yedirmeyi çok seviyorum ama kendim yiyemiyorum. kısaca kendimi tanıtmaya çalıştım.ilginize teşşekkür ederim sevgiler.
YanıtlaSilaa ne güzel blog arkadaşımın kardeşi çok memnun oldum
YanıtlaSilsayfamı beğenmenize ayrıca çok memnun oldum
düzce ne güzel bi yerde yaşıyorsunuz
bi süre adapazarında kaldım bayılıyorum o tarafların iklimine yeşil doğasına
bahçe hayatını bende çok severim inşlh banada kısmet olur
sevgiler tekrar teşekkürler o güzel bilgilerinizi beklerim herzaman