20 Aralık 2012 Perşembe
HAŞHAŞ EZMELİ KIVRIM ÇÖREK AMASYA ÇÖREĞİ
Malzemeler;
Hamur için;
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
İç malzemesi;
1 kase kavrulup öğütülmüş haşhaş
1çay bardağı sıvı yağ
üzeri için yumurta sarısı
hamuru yoğurup mayalanması için üzerini örtüp bırakıyoruz
mayalanan hamuru unlu zeminde bir parmak tan biraz daha ince açıyoruz.haşhaş ve sıvıyağı karıştırıp sürülebilir bir kıvam almasını sağlıyoruz.hamurun üzerine bolca haşhaş ezmesi sürüyoruz
hamurdan uzun şeritler kesip iki ucundan tutup zıt yönlerde çevirerek fırın tepsisine alıyoruz
üzerine yumurta sarısı sürüp fırınlıyoruz
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Hurma tatlısı 3 su bardağı irmik 1 su bardağı un 100 gr tereyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı ılık su 2 ...
-
100 gram tereyağı 1 yumurta bir çay kaşığı tuz bir yemek kaşığı yoğurt bir yemek kaşığı sirke 3 yemek kaşığı sıvı yağ bir çay kaşığı...
-
150gr tereyağı 3-4yemek kaşığı dolusu fındık ezmesi 1yumurta 1çay bardağı pudra şekeri 1çay kaşığı karbonat aldığı kadar un üzerine eri...
Elinize sağlık, ne zamandır haşhaşlı çörek yapmamıştım.
YanıtlaSilçok güzel görünüyor eminim tadıda öyledir elinizesağlık.
YanıtlaSilMuhteşem görünüyor ellerine sağlık...
YanıtlaSilŞekli çok güzel olmuş bence, servisi kolay. Elinize sağlık :)
YanıtlaSilevde maya var denesemmi acaba???
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel görünüyor
çok güzel görünyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilBaşlığı okumasam ben bunu baklava tarifi olarak okurdum.Aynı bir baklava görünümünde harika bir börek haşhaşlıları bende pek severim elin dert görmesin canım
YanıtlaSilmis gibide kokar ki bu pişerken..nefis görünüyor canım ellerine sağlık....:)
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor çörekler Melisacım, ellerine sağlık..
YanıtlaSil