28 Aralık 2012 Cuma
İÇLİ KÖFTE
çok sevdiğim nefisss bir lezzet sevmeyen yok galiba
orjinal tarifinde dışharcına kıyma konulup elle yoğurularak macun kıvamına getirilir.
okadar yoğuramam malesef ben gibi düşünen ama güzel bir içli köfte isteyenler için basite indirgenmiş ama lezzeti harika köfteler için
malzemeler:2-2,5 su bardağı çiğköftelik bulgur
1çay bardağı irmik1 yumurta
1-2 yemek kaşığı salça
3- 4 kaşık un, tuz
3-4 kaşık unİç malzemesi:
300 g kıyma
2 orta boy soğan
ceviz içi
Karabiber, tuz
iç malzemesi için kıymayı soğanı kavurup tuz karabiber ekliyor ocaktan alıyoruz
cevizi ilave edip soğuması için kaldırıyoruz
diğer tarafta irmik ve bulguru karıştırıp sıcak suyla ıslatıyoruz
yoğurma aşaması kolay olsun diye ıslatıyoruz .sonra salçayı tuzu yumurtayı ekleyip yoğuruyoruz kıvamına göre bikaç kaşık un ekleyip hamurumuzu hazırlıyoruz
açma aşaması biraz el alışkanlığından sonra kolaylaşıyor burada hiç pes etmeyin.
yumurta kadar parçalar alıp elimizi hafif ıslatarak parmağımızla oymaya başlıyoruz
iyice soğuyan iç malzemeden ekleyip hamuru kapatıyoruz
hepsi bitince ben kızartıyorum dilerseniz haşlayabilirsinizde
bol yağda kızartıyoruz sonrada afiyet olsun artık :)
haşlamak için kaynar tuzlu suya köfteleri atıyor köfteler suyun yüzüne çıkınca alıyoruz
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Hurma tatlısı 3 su bardağı irmik 1 su bardağı un 100 gr tereyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı ılık su 2 ...
-
100 gram tereyağı 1 yumurta bir çay kaşığı tuz bir yemek kaşığı yoğurt bir yemek kaşığı sirke 3 yemek kaşığı sıvı yağ bir çay kaşığı...
-
1 yumurta 1 cay bardagi yoğurt 1 cay bardagi sut 1 cay bardagi sivi yağ 1,5 cay bardagi irmik 1,5 su bardagi un 2,5 cay kadis...
Olsa da yesek, ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilAnnemde çok güzel yapar :)
çok güzel ve lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilEllerinize sağlık...Özellikle dışına konulan tamamen yağsız ve iki defa çekilmiş kıyma hem kolay yoğrulmasını hemde yumuşaklık sağlar.İç harcında mutlaka katı yağ kullanılmalı ki bu da işin püf noktasıdır.Kaynarken veya kızarırken dış cephe açılmasın diye...Selamlar kolay gelsin...
YanıtlaSilcanım top top ne güzel olmuşlar,ellerin dert görmesin sevenlere
YanıtlaSilşifa olsun
ellerine sağılık,buna cesaret edemem.
YanıtlaSilHÜZÜNLÜ KIVILCIM TİTRİYOR KALPLERDE
2012 YILIN GÖTÜRDÜKLERİ İLE
GÜLÜMSEMEMİZ ASLA DÜŞMESİN YÜZÜMÜZDEN
SADECE MUTLULUK 2013 GETİRSİN HEPİMİZE
ARKADAŞLAR......................................................
merhaba blogunu yeni keşfettim
YanıtlaSilÜyenim.
Benimde moda blogum var
beklerim=)
blogda hediye çekilişm var=)
sevgiler
İçli köfteyi çok severim ellerinize sağlık nefis görünüyor
YanıtlaSil