15 Haziran 2008 Pazar

PEŞMELBA

Dün yosunbuka ile konuştuk uzun uzun söylemiştim kendisine senin peşmelbanı yaptım dolapta dinleniyor diye.nihayet güzelce soğudu ve olaptan aldım .valla nefiss bişi o şeftalinin misgibi kokusu, aroması ,bide soğuk olması tam yaz tatlısı
siz buyrun bakın yosunbuka nın  sayfasına daha neler var

bende geçeyim tarif arkadaşımın anlatımıyla aynen aktarıyorum
not:kesinlikle arkadaşıma katılıyorum yavaş yavaş dikkatli pişirmek lazım okarameli çektirmeniz gerekli
birde ben farklı olarak üzerine susam krokan hazırladım.dondurma yerinede azıcık şeker katıp çırptığım kremayla servis ettim çok nefistii











malzemeler:
8 olgun şeftali
1 bardak şeker
2 bardak su
limon suyu
vanilyalı dondurma
çilek sosu(ahududu yada hazır meyveli sos da olabilir.)
su ve şekeri kaynatın.kaynayınca kısıp 2 ye böldüğünüz şeftalileri kesik yerleri alta gelecek şekilde dizin.üstlerini hafif kapatacak kadar su ekleyin.(gerekirse)15 dk orta ateşte pişirin.tencereyi ateşten alıp şeftalileri içinde bırakarak soğutun.soğuyunca kabuklarını soyun.çekirdeklerini çıkarın.kaselere pay edin.kesik kısımları üstte kalacak.ortalarına birer top dondurma koyun ve sos gezdirip hemen servis yapın.
* şeftalileri pişirip soğuttum ve bir tepsiye dizip üstünü örtüp dolaba kaldırdım.yemekte hemen çıkarıp servis yaptım.*üstüne çıkar su koyarken abartmayın.bu tatlının özelliği yavaş yavaş karamelizeşmesi yoksa şerbette haşlamıyoruz.(!)
*arada kenarlardan şerbet alıp üstüne gezdirin pişerken.

14 yorum:

  1. günaydın melisacım..mis gibi kokusu geldi valla..
    şu yaz günleri daha bir soğuk tatlı çekiyor insanın canı.bazen gece 12.de bile yalanıyor insan:)) olsada o an dolapta çıkarıp yesem:))
    eeehhhehhe bakma çok boğazıma düşkün değilim:))
    ayrıca kulağım içinde ilaç kullanıyorum yan etkisine rağmen idare ediyorum.resmen yatalak gibi hasta oldum inan.günlerce kalkamadım yürüyemiyordum bile:((
    şimdi iyiyim 10 gün sonra tekrar kontrole gideceğim.3 yada 6 ay içinde zar kapanmassa ameliyat dedi:(((üüwww bende naparım bakalım:(

    YanıtlaSil
  2. canım geçmiş olsun acil şifalar sana

    YanıtlaSil
  3. Çok nefis görünüyor,ellerine sağlık..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. çok hoş ve değişik br tarif ellerine saglık sevgiler

    YanıtlaSil
  5. ellerine saglik canim hersey hersey cok güzel hayirli günler diliyorum öpüldün caniminici
    www.karabiberinmutfagi.blogcu.com

    YanıtlaSil
  6. Melisa'cım ben geldim canım bu sefer azıcık geç kaldım sanırım affet enfes olmuş ellerine sağlık öptüm seniii

    YanıtlaSil
  7. canım ellerine sağlık. çok değişik bir tarifmiş. mutlaka deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  8. vayssss:)
    süpermiş ya..
    su sıcakta yiyemem diyemeyecegim bu tatlıya:)

    YanıtlaSil
  9. Arkadaşım çok güzel bir tatlı yapmışsın.Ellerine sağlık. Deniyeceklerim arasına girdi...Sevgiler....

    YanıtlaSil
  10. mutlaka denenecek nefis görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  11. melisacığım ellerine sağlık.Güzel görünüyor gerçekten.

    YanıtlaSil
  12. melisacığım ellerine sağlık.Güzel görünüyor gerçekten.

    YanıtlaSil
  13. ellerine saglik çok nefis gorunuyor,yemede yaninda yat misali.

    Merhabalar,etkinlik davetiyemi birakiyorum,beklerim,sevgiler.

    PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 26 http://porselendemlik.blogcu.com/http://birdemliksohbet.blogspot.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/tarafından hazırlanmıştır.
    Akşam üstü sohbetine gelen dostlara, Hanımlarla yapılan günlere, Beş çayına gelen misafirlere, Her biri birbirinden lezzetli tarifler,


    MERHABA SEVGİLİ ARKADAŞLARIM,
    30 Haziran 2008 (pazartesi) 13 Temmuz 2008 (pazar) tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 26 Ev Sahibeliğini http://kelebeklisaniyeler.blogspot.com/ Yani ben :) yapacağım.

    Siz sevgili dostlarımı ve Katılmak isteyen herkesi etkinliğimize davet ediyorum.
    Etkinliğimize ve Tarif defterlerimize birbirinden leziz tatlar kazandırmak için birbirimizi daha iyi tanımak ve yeni yeni dostlar edinmek için sizleri etkinliğimize bekliyorum arkadaslar. İstediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.

    Tariflerinizi hazırladığınızda Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 26; Başlığını yazarak sayfanızda yayınlayıp , tarifinizin hazır olduğuna dair duyurunuzu sayfama yorum bırakarak bildirmenizi rica ediyorum.

    En kısa zamanda sizin sayfanıza geri dönüp tarifi kopyalayıp kendi sayfamda yayınlayacağım.
    Bugünden itibaren davetiyelerinizi göndermeye başlıyorum elimden geldiğince tüm arkadaşlara davetiye göndermeye çalışıyorum atladığım , gözden kaçırdığım arkadaşlarım olursa şimdiden özür diliyorum buradan tekrar söylüyorum herkes davetlidir. Hepinizi etkinliğimize bekliyorum arkadaslar; beni yanlız bırakmayın lutfen.

    Not: Tarifleri pazartesi sabahından itibaren yayınlayacağım. Şimdiden herkese teşekkürler...

    YanıtlaSil
  14. HTTP.//BELGUZARANNE.BLOGSPOT.COM27 Şubat 2012 09:05

    SELAM CANIM TAM BIR YAZ TATLISI ELINE SAĞLIK

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Hurma tatlisi