25 Mart 2012 Pazar

TURŞU KAVURMASI

karadenizin turşu kavurması artık her böglede sofralarda yerini aldı
ben çok seviyorum

soğan
fasulye turşusu
sıvı yağ
tuz pul biber
maydonoz
sıvı yağda soğanları kavurup üzerine doğranmış fasuyleyeleri ekliyoruz
tuz ,pul biber ekleyip ılınınca bolca maydonoz doğruyoruz içine
bukadar afiyetle kalın
içine ben minicik doğradığım kapya biberlerdende ekledim renk olsun diye 
kapya biberin aromasını tadını çok seviyorum:)

15 yorum:

  1. Hep merak ettim bu kavurmayi denemek nasip olmadi ellerine saglik sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. heyooo memleketimin turşu kavurması süper :) ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. merhaba bloğuma hoşgeldiniz güzel yorumuuz için teşekkürler
    eşim karadenizli arada yaparız bayılırım turşu kavurmaya güzel bir lezzet ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. adını duyup tatmadığım bir lezzet bu.Eline sağlık sanırım çok güzeldir

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize saglik eksi olsun birazda aci mmm afiyetler olsun .

    YanıtlaSil
  6. eline sağlık melisacım ben de çok severim harika görünüyor:)

    YanıtlaSil
  7. Soğana kıyılmış sarımsak ekleyip kavurmak tadını daha da güzelleştiriyor. mmmhhh olsa da yesek.Ellerine sağlık canım..Çok severim..

    YanıtlaSil
  8. Ne kadar öz anlatmışsınız. Peki hemen yemek mi lazım? Yoksa turşu olduğuna göre dayanır mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler
      uzun süre bekletmedim gerek duymadım
      bence taze yapıp taze tüketmek daha iyi olur
      turşu ama soğan kavruluyor içine turşu gibi uzun dayanacağını sanmıyorum

      Sil
  9. geçenlerde sade biber turşusunun kavurmasını yedim harika bir lezzet ellerine sağlık melisim:)

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık.Nefis görünüyor.Mutlu haftalar:)

    YanıtlaSil
  11. merhaba..tesekkurler yorumun için. senin de ellerine sağlık .herşey cok güzel.iyi haftalar.

    YanıtlaSil
  12. ellerine sağlık, afiyet olsun

    YanıtlaSil
  13. Turşu kavurman nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. tadını bilmezken burun kıvırdığım birşeydi yani turşu turşudur kavurmada kavurma turşu kavurması olurmu hiç diyorudum ama tattıktan sonra fikrim 180 derece değişti benim damak tadıma uydu çok sevdim seninde ellerine sağlık meliscim...

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler