karadenizin turşu kavurması artık her böglede sofralarda yerini aldı
ben çok seviyorum
soğan
fasulye turşusu
sıvı yağ
tuz pul biber
maydonoz
sıvı yağda soğanları kavurup üzerine doğranmış fasuyleyeleri ekliyoruz
tuz ,pul biber ekleyip ılınınca bolca maydonoz doğruyoruz içine
bukadar afiyetle kalın
içine ben minicik doğradığım kapya biberlerdende ekledim renk olsun diye
kapya biberin aromasını tadını çok seviyorum:)
Hep merak ettim bu kavurmayi denemek nasip olmadi ellerine saglik sevgiler..
YanıtlaSilheyooo memleketimin turşu kavurması süper :) ellerine sağlık.
YanıtlaSilmerhaba bloğuma hoşgeldiniz güzel yorumuuz için teşekkürler
YanıtlaSileşim karadenizli arada yaparız bayılırım turşu kavurmaya güzel bir lezzet ellerine sağlık
adını duyup tatmadığım bir lezzet bu.Eline sağlık sanırım çok güzeldir
YanıtlaSilEllerinize saglik eksi olsun birazda aci mmm afiyetler olsun .
YanıtlaSileline sağlık melisacım ben de çok severim harika görünüyor:)
YanıtlaSilSoğana kıyılmış sarımsak ekleyip kavurmak tadını daha da güzelleştiriyor. mmmhhh olsa da yesek.Ellerine sağlık canım..Çok severim..
YanıtlaSilNe kadar öz anlatmışsınız. Peki hemen yemek mi lazım? Yoksa turşu olduğuna göre dayanır mı?
YanıtlaSilteşekkürler
Siluzun süre bekletmedim gerek duymadım
bence taze yapıp taze tüketmek daha iyi olur
turşu ama soğan kavruluyor içine turşu gibi uzun dayanacağını sanmıyorum
geçenlerde sade biber turşusunun kavurmasını yedim harika bir lezzet ellerine sağlık melisim:)
YanıtlaSilEllerine sağlık.Nefis görünüyor.Mutlu haftalar:)
YanıtlaSilmerhaba..tesekkurler yorumun için. senin de ellerine sağlık .herşey cok güzel.iyi haftalar.
YanıtlaSilellerine sağlık, afiyet olsun
YanıtlaSilTurşu kavurman nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSiltadını bilmezken burun kıvırdığım birşeydi yani turşu turşudur kavurmada kavurma turşu kavurması olurmu hiç diyorudum ama tattıktan sonra fikrim 180 derece değişti benim damak tadıma uydu çok sevdim seninde ellerine sağlık meliscim...
YanıtlaSil