MALZEMELER
1 su bardağı irmik
1,5-2su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı irmik
1,5-2su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
portakal kabuğu rendesi
ceviz-fındık parçaları
hazırlanışı:
tencereye önce yağları,ardından irmiğide koyup hafif kırmızı renk alana dek kavuruyoruz .Sütü ,şekeri ve suyu karıştırıp ilave edip pişiriyoruz.Pilav gibi demlenmeye bırakın ve arasıra karıştırın. demlenme aşamasında portakal kabuğu rendesini ekleyin
ceviz ve fındığı dilerseniz kavurma aşamasında ekleyin dilerseniz serviste kullanın
Servise hazır
afiyetle kalın
biraz rahatsızım o sebeple elimde hazır taslakları yayına veriyorum
dualarda unutmayın
Ellerinize sağlık ço güzeldir irmik helvası...
YanıtlaSilhımm nefis olmuş her zamanki gibi ellerine kollarına sağlık sevgiler selamlar...
YanıtlaSilÇok hoş görünüyor arkadaşım dualarımız seninle Allah şifa versin inşaallah
YanıtlaSilsüper olmuş olsa da yesek:))
YanıtlaSilmis gibi ellerine sağlık...
YanıtlaSilÇok geçmiş olsun canım. Rabbim acil şifalar versin. Bu arada İrmik helvan harika görünüyor canım. Gül şeklindeki kalıp da çok güzel durmuş. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilellerine saglık mis gibi koktu:-)
YanıtlaSilCanım benim geçmiş olsun acil şifalar diliyorum. Helvaya bayıldım ne de güzel şekillendirmişsin.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Sevgiler..
hmmm cok güzel olmustur eminim:-))
YanıtlaSilellerine saglik potakalda ayri bir lezzet katmistir emin sevgiler
YanıtlaSilgeçmiş olsun canım..ellerine sağlık...
YanıtlaSil