29 Mart 2012 Perşembe

PORTAKALLI CEVİZLİ İRMİK HELVASI


        MALZEMELER
                       1 su bardağı irmik
                       1,5-2su bardağı şeker
                       1 su bardağı su
                       1 su bardağı süt
                       2 yemek kaşığı tereyağı
                   2 yemek kaşığı sıvıyağ
                    portakal kabuğu rendesi
ceviz-fındık parçaları

hazırlanışı:
                        tencereye önce yağları,ardından irmiğide koyup hafif kırmızı renk alana dek  kavuruyoruz .Sütü ,şekeri ve suyu karıştırıp ilave edip pişiriyoruz.Pilav gibi demlenmeye bırakın ve arasıra karıştırın. demlenme aşamasında portakal kabuğu rendesini ekleyin 
ceviz ve fındığı dilerseniz kavurma aşamasında ekleyin dilerseniz serviste kullanın
Servise hazır 
afiyetle kalın
biraz rahatsızım o sebeple elimde hazır taslakları yayına veriyorum
dualarda unutmayın

11 yorum:

  1. Ellerinize sağlık ço güzeldir irmik helvası...

    YanıtlaSil
  2. hımm nefis olmuş her zamanki gibi ellerine kollarına sağlık sevgiler selamlar...

    YanıtlaSil
  3. Çok hoş görünüyor arkadaşım dualarımız seninle Allah şifa versin inşaallah

    YanıtlaSil
  4. mis gibi ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Çok geçmiş olsun canım. Rabbim acil şifalar versin. Bu arada İrmik helvan harika görünüyor canım. Gül şeklindeki kalıp da çok güzel durmuş. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. ellerine saglık mis gibi koktu:-)

    YanıtlaSil
  7. Canım benim geçmiş olsun acil şifalar diliyorum. Helvaya bayıldım ne de güzel şekillendirmişsin.
    Ellerine sağlık canım..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. hmmm cok güzel olmustur eminim:-))

    YanıtlaSil
  9. ellerine saglik potakalda ayri bir lezzet katmistir emin sevgiler

    YanıtlaSil
  10. geçmiş olsun canım..ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Hurma tatlisi