uzun zamandır aklımda olan eşimin ısrarla istediği bi tatlıydı
neyse yaptım sonuçmu valla bukadar leziz bişi olduğunu bilsem öncede yapardım
ama rüya gibi geldi neden bilmem
hani yiyorsunuz ama kesmiyor hafif bide
biz pudra şekerli halini daha çok sevdik
malzemeler:
2yumurta
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyag
bi fiske tuz
1 paket kabartma tozu
1yemek kaşığı sirke
aldigi kadar un
Acmak icin nisasta
üzerine tereyağı
çok sert olmayan bi hamur olsun ve bir süre dinlensin.
Muhallebisi icin
1 litre süt
4 yemek kasigi un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2yumurta
Bütün malzeme bir tencereye alinir karistirilarak kaynatilir. ocağı kapatıp muhallebi ılınınca yumurtalar kırılıp tekrar çırpılır Sogumaya birakilir.
hamurdan 40 beze çıkacak. Baklava yapar gibi birer birer nisastayla acilir hamurlar.tepsiye sıralanır . biraz dışarı sarkması lazım 20tanesi tamamlanınca ortaya hazır olan muhallebi dökülür
. Kenarlari icine dogru kapatilir. Diger hamurda aynı şekilde açılıp muhallebinin üstüne kapatilir ve dilimlenir.
-200g kadar tereyag eritilir. tatlinin üzerine gezdirilir.
180 derecede önceden isitilmis firinda pempelesene kadar pisirilir.
pişen tatlı bazı yörelerde şerbetle yeniliyormuş bazı yerlerde ise pudra şekerli daha öncede dediğim gibi biz pudra şekerli halini daha çok sevdik
birde muhallebisine karabiber ekleniyor ama ben ilk deneme olduğu için daha önce tatmadığım için cesaret edemedim
eminim oda çok güzel bir aroma katıyordur
yapanların vardır bi bildiği değilmi
benden bu kadar varsa sorunuz elimden geldiğince yanıtlarım
afiyetle kalın
nefiss görünüyor
YanıtlaSilama yemem lazım ben bunuuuu
teşekkürler :)
Silmaşallah diyorum üşenmeden kırk yufka açtığın için:)çok güzel olmuş ama ellerine sağlık...
YanıtlaSilMelisam ellerine sağlık harika şimdi burada olmalıydı o tepsi..
YanıtlaSilSevgiler..
nefiiiissss bu resimler benide laz böreği yapmaya ikna etti:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım bende deniycem
canım ellerine sağlık. annem de bunu muhteşem yapar. ben hiç denemedim şimdilik :D
YanıtlaSilamanınnnnn bu ne böyle çok iştah açıcı görünüyor.göz hakkı var bende isterimmmmm:-)))
YanıtlaSilCANIM ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL YAPMIŞ İNCECİK AÇMIŞSIN HARİKA:))))
YanıtlaSiloyyy çok canım çekti harika olmuş böreğin kat kat ayrılmuş ellerinize sağlık
YanıtlaSilOfff görüntüye bak ya süper olmuş canım hu börek,ellerine sağlık,çok teşekkürler :) Bende deniyeceğim ilk fırsatta tarifini,,,
YanıtlaSilher zaman bekliyorum,selamlar olsun...Tarifin BURDA YAYINDA sevgiler
teşekkürler gülcancım
YanıtlaSilmerhaba,
YanıtlaSilbir karadenizli olaarak hayatımda daha laz böreği yemedim...
canım ellerine sağlık harika görünüyor....
2 dilim alıyorum...
kocaman sevgiler...
hımm ,harika bir görüntü.ellerinize sağlık
YanıtlaSilMelisacığım yeme de yanında yat olmuş Maşallah incecik ne güzel açmışsın.Şu kenardaki bir dilimi benim pastanın tamamıyla değiş tokuş etsek..mmmmhh harika görünüyor.ellerin dert görmesin canım benim..yiyenlere afiyet olsun..
YanıtlaSilÇok severim nefis olmuş ellerine sağlık canım afiyetler olsun.
YanıtlaSilhep denemek istemisimdir ama hic nasib olmadi bugüne kadar, belki sizin sayenizde ben de bu ise girisirim :) ellerinize saglik
YanıtlaSilMerhaba, böreğin çok güzel görünüyor. Geçen yıllarda bir günüme yapmıştım. Dmak zevkimize göre farklı bir şey. Ama ben çok beğendim...Bizim buralarda bilinmez...Ellerine sağlık
YanıtlaSilMerhaba, nasıl güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilDaha önce hiç yapmadım ve tatmadım.
Görüşmek dileğiyle, sevgiler.
çok güzel ve çok lezzetli gözüküyor böreğiniz...ellerinize sağlık.. adını daha önce duymuştum fakat yemek nasip olmadı bir türlü..ilk fırsatta bende deneyeceğim...mutlu günler diler bende sizi bloguma beklerim..sevgiler...
YanıtlaSilmutludesign.blogspot.com
Arkadaşım yorumun için çok teşekkür ediyorum.Blogunda Pastalar,börekler V.b. herşeyin mükemmel çok beğendim sık görüşelim.iyi günler.
YanıtlaSilcok lezzetli görünüyor. eline saglik canim. ben cayi demlesem sende böregi getirsen olurmu :) ???
YanıtlaSiltebrik ederim sizi. Kirk beze yapip actiniz ve bu zahmetli böregi yaptiniz. Ellerinize saglik. Sevgiler...
YanıtlaSilbir karadenizli olarak bende güzel yaparım.. bloguma bir bak istersen.Senın blogundan çok şey deneyeceğim belli.. sende benim bloguma bir bak istersen :))
YanıtlaSilbu tarifi nasıl atlamışım bilemiyorum. Ben de yapıyorum laz böreği, bir tutam karabiber lezzetlendiriyor öneririm.ben de şerbetlisini yapıyorum ama öyle çok olmaz. 1 bardak şerbet hazırlarsınız. ben de sizin tarifinizi deneyeceğim. özellikle hamuru için, çok güzel görünüyor ;)
YanıtlaSililginizi çekerse bu da benim laz böreğim
http://fincanteyze.blogspot.com/2012/02/laz-boregi.html
sevgiyle kalın
Ben bu tatliyi bayramda yapmak istiyorum,ama birseyi merak ediyorum, birgün önce yapmak istiyorum malum bayram günü biraz zor olur, yumusuyormu yoksa ayni lezzette kaliyormu,simdiden tesekkür ederim
YanıtlaSilçok güzel görünüyor elinize sağlık
YanıtlaSil4 yk un çok değilmi nişastada var katı olmazmı birde unları yk tepelememi olcak
YanıtlaSiladsız izleyenim 4kaşık çok değil aksine akıcı bir muhallebi oluyor öyle tepeleme değil
YanıtlaSilteşekkürler en kısa zamanda yapıcam
YanıtlaSilBir tepsi pişti bir tepsi de pişecek.Çok teşekkür ederim tarif için:)
YanıtlaSilTarifi buradan aldı.Kaçtır yapıyorum herkes ço beğendi.Teşekkür ediyorum size
YanıtlaSilMerhaba,tarifinizi defalarca uyguladım,harika oldu.Çok teşekkür ederim,herkes çok beğendi.Şimdi de yapıp kargo ile yatılı okuldaki oğluma göndereceğim inşallah:)Sema
YanıtlaSilellerınıza saglık cookkkkk guzel gorunuyor
YanıtlaSilBu Tatlının tarifini hangi siteden aldınız? Lütfen yazar mısınız? Teşekkür.Selma
YanıtlaSilyanılmıyorsam tvden not almıştım tarif aldığım yerle olunca zaten belirtiyorum selma hanım
Silalakanız için ben teşekkür ederim
Bir de belirtseniz bizler de o siteyi de izlesek ne iyi olacak.Bu kadar duyarsız olmasanız.
YanıtlaSilben 10yılı aşkın bu işle uğraşıyorum ben kendi çalınan tarif ve resimlerimle uğraşmaktan artık yoruldum sizin düşüncenizin tersine çok duyarlıyım
Sil