Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
1 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
2 tatlı kaşığı kuru nane
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı biber salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pulbiber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı ince bulgur
1 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
2 tatlı kaşığı kuru nane
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı biber salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pulbiber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
nar ekşisi
1 limonun suyu
1 limonun suyu
2-3yemek kaşı ufalanmış ceviz veya fıstık
Salata yaprakları
HAZIRLANIŞI :
Bulguru sıcak suyla ıslatıp bulgurun suyu çekmesi için bekletin.
Bulgur soğuduktan sonra ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu, nane, domates, biber salçası, tuz, karabiber, kırmızıbiber,kimyon, pulbiber, zeytinyağı ,nar ekşisi ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
Kısırı salata yaprakları içinde servis yapın.
tarifim http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ ye gidiyor
Salata yaprakları
HAZIRLANIŞI :
Bulguru sıcak suyla ıslatıp bulgurun suyu çekmesi için bekletin.
Bulgur soğuduktan sonra ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu, nane, domates, biber salçası, tuz, karabiber, kırmızıbiber,kimyon, pulbiber, zeytinyağı ,nar ekşisi ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
Kısırı salata yaprakları içinde servis yapın.
tarifim http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ ye gidiyor
teşekkürler emelcim
YanıtlaSilveeeee kısır da http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/03/eksili-bol-yesillikli-yaz-ksr.html burada yayında,hiç reklamsız yayına veriyom bak tariflerini,4x4 lük tariflerin peş peşe yayında,çok teşekkürler selamlar :)
YanıtlaSilbayılırım ben kısıra,harika..
YanıtlaSil