20 Mart 2012 Salı

TAVUKLU SEBZELİ KREP BOHÇA BÖREKLER




klasik krep tarifim
2yumurta
2su bardağı süt(bazan bir su bardağı süt birinide su olarak kullanıyorum oda çok hafif oluyor)
1çay kaşığı tuz
1-1,5su bardağı un
unu hep göz kararı yapıyorum kekten daha akıcı kıvam olacak
tüm malzemeyei karıştırıp teflon tavada pişiriyoruz
ilk dökmede tavayı azıcık yağlarsanız sonrakilere yağlamaya gerek yok
iç malzemesi:
200gr kemiksiz tavuk göğsü
1kase garnitür(evde hazırlıyorum)
1soğan
2-3kaşık tereyağı
1kase kaşar

kreplerimizi hazırlıyoruz
iç malzeme için soğanı  ve tavuğu küp küp doğrayıp yağda soteliyoruz
garnitürü tuzukarabiberi ekleyip  iç harcımızı hazırlıyoruz

kreplerin ortasına iç harçtan koyup bolcakaşar ekliyoruz
krepleri bohça gibi kapatıp maydonoz veya taze soğan dalıyla bağlıyoruz
üzerinede kaşar rendesi döküyoruz
dilerseniz servisten önce fırınlayıp kaşarların erimesini sağlayabiliriz hemde ısınmış olur
iç malzemeye bazen beşamel sosta ekliyorum
çok yakışıyor isteğinize kalmış
sevgiler
afiyetler

DİĞER KREP TARİFLERİM BURADA

tarifim http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ye gidiyor

5 yorum:

  1. canım ellerine sağlık afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. emelcim saol canım hoşgeldin:))

    YanıtlaSil
  3. http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/03/tavuklu-sebzeli-krep-bohca-borekler.html burada yayında canım güzel böreğin,teşekkürler ellerine sağlık,öpüldün :)

    YanıtlaSil
  4. ben bu tarife bayılıyorum ama denemek kısmet olmadı birtürlü ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler