klasik krep tarifim
2yumurta
2su bardağı süt(bazan bir su bardağı süt birinide su olarak kullanıyorum oda çok hafif oluyor)
1çay kaşığı tuz
1-1,5su bardağı un
unu hep göz kararı yapıyorum kekten daha akıcı kıvam olacak
tüm malzemeyei karıştırıp teflon tavada pişiriyoruz
ilk dökmede tavayı azıcık yağlarsanız sonrakilere yağlamaya gerek yok
iç malzemesi:
200gr kemiksiz tavuk göğsü
1kase garnitür(evde hazırlıyorum)
1soğan
2-3kaşık tereyağı
1kase kaşar
kreplerimizi hazırlıyoruz
iç malzeme için soğanı ve tavuğu küp küp doğrayıp yağda soteliyoruz
garnitürü tuzukarabiberi ekleyip iç harcımızı hazırlıyoruz
kreplerin ortasına iç harçtan koyup bolcakaşar ekliyoruz
krepleri bohça gibi kapatıp maydonoz veya taze soğan dalıyla bağlıyoruz
üzerinede kaşar rendesi döküyoruz
dilerseniz servisten önce fırınlayıp kaşarların erimesini sağlayabiliriz hemde ısınmış olur
iç malzemeye bazen beşamel sosta ekliyorum
çok yakışıyor isteğinize kalmış
sevgiler
afiyetler
DİĞER KREP TARİFLERİM BURADA
tarifim http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ye gidiyor
canım ellerine sağlık afiyet bal olsun
YanıtlaSilsevgiler
sevilcim teşekkürler
YanıtlaSilemelcim saol canım hoşgeldin:))
YanıtlaSilhttp://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/03/tavuklu-sebzeli-krep-bohca-borekler.html burada yayında canım güzel böreğin,teşekkürler ellerine sağlık,öpüldün :)
YanıtlaSilben bu tarife bayılıyorum ama denemek kısmet olmadı birtürlü ellerine sağlık...
YanıtlaSil