10 Şubat 2012 Cuma

KONYANIN MEŞHUR ETLİEKMEĞİ TADINDA EV YAPIMI AĞZI AÇIK PİDELER







konyalı olupta süpper etliekmeği sevmeyen yoktur herhalde
sadece lokantalarda değil çoğu zaman evde iç malzemeyi hazırlayıp
etliekmek fırınlarına göndeririz
ben bu kez evde hazırlamak istedim
minik pidelerim oldu
bunu peynirli ,sucuklu ve bol kaşarlıda hazırlayabilirsiniz
MALZEMELER:
300gr kadar şekilmiş yağlı kıyma
2-3baş soğan
5-6tane domates
5-6 sivri biber
tuz maydonoz
tüm malzemeyi isterseniz robotta doğrayın ama çok sulanmamalı istersenizde  minik parçalar halinde 
bıçakla doğrayabilirsiniz
etiniz yağlı değilse içine kasaptan yağ ekletebilirsiniz
bunun özelliği etinin yağlı olmasında
hamurumuda un su tuz maya ile yoğurdum mayalanınca bezeler alıp yassılttım
içine harçtan koyup kenarlarını katladım 
fırında güzelce piştikten sonra servise hazır
artık afiyetle bol köpüklü ayran eşliğinde veya EV YAPIMI ŞALGAM SUYU eşliğinde afiyetle tüketebilirsiniz







tarifimi sevgili güloannaye/


3 yorum:

  1. peynirlisini yemek isterdim şimdi.ellerine sağlık canım.harika olmuş.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. canım ben geldim
    :)
    benim güzelim ne de güzel yapmış
    ellerine sağlık mmmmmm

    YanıtlaSil
  3. sevdama katılıyorum peynirlisi şimdi olsa yanınada çay,haydi komşum ben çayı koyuyorum

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler