30 Ağustos 2009 Pazar

VİŞNELİ PARFE



ramazan ayını yaşadığımız şu sıcak günlerde iftara hafif ve soğuk bir tatlı hazırlayabilirsiniz

malzemeler:
2poşet şanti
200gr pötibör bisküvi
bir kase vişne

üzerine2bardak vişne suyu
bağlamak için nişasta(2yemek kaşığı kulandım)
1/2 bardak toz şeker
ufalanmış bisküvileri sütle hazırladığım şantiye ekledim güzelce karıştırıp içine çekirdekleri alınmış vişneleri ekledim
silikon kalıba boşaltıp dondurucuya koydum
üzeri içinde vişne suyu ve şekeri karıştırıp kaynatım kaynamaya başlayınca suda ezdiğim nişastayı yavaş yavaş ekleyerek kıvamını bağladım
çok koyu olmaması lazım
nişasta fazla gelirse kıvama göre ayarlama yapın
iyice donan parfemi dolaptan alıp üzerine hazırlayıp soğuttuğum sosumu ilave ettim
dolapta iyice donması lazım ben biraz erken çıkarmak zorunda kaldım tam istediğim şekilde olmadı
sosun soğumasını beklerken ara ara karıştırın üzeri kaymaklanmasın

2 yorum:

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler