krep için:
klasik krep
2yumurta
2su bardağı süt(bazan bir su bardağı süt birinide su olarak kullanıyorum oda çok hafif oluyor)
1çay kaşığı tuz
1-1,5su bardağı un
unu hep göz kararı yapıyorum kekten daha akıcı kıvam olacak
tüm malzemeyei karıştırıp teflon tavada pişiriyoruz
ilk dökmede tavayı azıcık yağlarsanız sonrakilere yağlamaya gerek yok
iç malzemesi:yeteri kadar kıyma
1 kuru soğan
tuz- karabiber
sıvı yağ
üzerine kaşar rendesi
kreplerimizi hazırlıyoruz
diğer yanda iç malzememizi kavuruyoruz
yeteri kadar iç koyup krepleri rsimdeki gibi katlıyoruz
fırın tepsisine alıp üzerine kaşar rendeliyoruz
afiyetle kalın
tarifi iftar bereketine sevgili sevile gönderiyorum
Nasıl güzel olmuş. Fırında olmasından dolayı da çok hafif bir yemek. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSevgilerimle
Tijen AKTAY
Allahım nasıl güzel bir görüntü o öyle. Yememem lazım krep felan ama acaip canım çekti şimdi. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilNrfis gözüküyor ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilcanım krep ne güzel olmuş
YanıtlaSildayanamadım yapıcam dr ne derse desin annem
o gün başka bir şey yemem ayarlarım ellerine sağlık kızım
iyi akşamlar..
Krep cesitlerini cok gordum ama boyle hafif yapilani ilk defa reastladim. Ellerine saglik canim
YanıtlaSilEllerine sağlık. Enfes olmuş.
YanıtlaSilfırında bende denemek istiyordum.bu tarif iyi oldu.ellerine saglık.
YanıtlaSilEerine sağlık Melisacığım.Harika olmuş.Hoşgeldin bu arada...:))
YanıtlaSilnefis görünüyorrr
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler