30 Ağustos 2009 Pazar
VİŞNELİ PARFE
ramazan ayını yaşadığımız şu sıcak günlerde iftara hafif ve soğuk bir tatlı hazırlayabilirsiniz
malzemeler:
2poşet şanti
200gr pötibör bisküvi
bir kase vişne
üzerine2bardak vişne suyu
bağlamak için nişasta(2yemek kaşığı kulandım)
1/2 bardak toz şeker
ufalanmış bisküvileri sütle hazırladığım şantiye ekledim güzelce karıştırıp içine çekirdekleri alınmış vişneleri ekledim
silikon kalıba boşaltıp dondurucuya koydum
üzeri içinde vişne suyu ve şekeri karıştırıp kaynatım kaynamaya başlayınca suda ezdiğim nişastayı yavaş yavaş ekleyerek kıvamını bağladım
çok koyu olmaması lazım
nişasta fazla gelirse kıvama göre ayarlama yapın
iyice donan parfemi dolaptan alıp üzerine hazırlayıp soğuttuğum sosumu ilave ettim
dolapta iyice donması lazım ben biraz erken çıkarmak zorunda kaldım tam istediğim şekilde olmadı
sosun soğumasını beklerken ara ara karıştırın üzeri kaymaklanmasın
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Hurma tatlısı 3 su bardağı irmik 1 su bardağı un 100 gr tereyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı ılık su 2 ...
-
100 gram tereyağı 1 yumurta bir çay kaşığı tuz bir yemek kaşığı yoğurt bir yemek kaşığı sirke 3 yemek kaşığı sıvı yağ bir çay kaşığı...
-
margarin kullanmak istemiyorsanız size süpper bi kurabiye tarifim var içinde margarin var zannedeceksiniz onun verdiği kıtırlık kıvam herşey...
canım sunum süper olmuş ellerine sağlık mutlu haftalar...
YanıtlaSilçok güzel görünüyor.ellerinize sağlık
YanıtlaSil