30 Ağustos 2009 Pazar

FIRINDA KIYMALI KREP BÖREK



krep için:
klasik krep
2yumurta
2su bardağı süt(bazan bir su bardağı süt birinide su olarak kullanıyorum oda çok hafif oluyor)
1çay kaşığı tuz
1-1,5su bardağı un
unu hep göz kararı yapıyorum kekten daha akıcı kıvam olacak
tüm malzemeyei karıştırıp teflon tavada pişiriyoruz
ilk dökmede tavayı azıcık yağlarsanız sonrakilere yağlamaya gerek yok

iç malzemesi:yeteri kadar kıyma
1 kuru soğan
tuz- karabiber
sıvı yağ

üzerine kaşar rendesi


kreplerimizi hazırlıyoruz
diğer yanda iç malzememizi kavuruyoruz

yeteri kadar iç koyup krepleri rsimdeki gibi katlıyoruz
fırın tepsisine alıp üzerine kaşar rendeliyoruz
afiyetle kalın
tarifi iftar bereketine sevgili sevile gönderiyorum



















9 yorum:

  1. Nasıl güzel olmuş. Fırında olmasından dolayı da çok hafif bir yemek. Ellerine sağlık canım.
    Sevgilerimle
    Tijen AKTAY

    YanıtlaSil
  2. Allahım nasıl güzel bir görüntü o öyle. Yememem lazım krep felan ama acaip canım çekti şimdi. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Nrfis gözüküyor ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  4. canım krep ne güzel olmuş
    dayanamadım yapıcam dr ne derse desin annem
    o gün başka bir şey yemem ayarlarım ellerine sağlık kızım
    iyi akşamlar..

    YanıtlaSil
  5. Krep cesitlerini cok gordum ama boyle hafif yapilani ilk defa reastladim. Ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık. Enfes olmuş.

    YanıtlaSil
  7. fırında bende denemek istiyordum.bu tarif iyi oldu.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  8. Eerine sağlık Melisacığım.Harika olmuş.Hoşgeldin bu arada...:))

    YanıtlaSil
  9. nefis görünüyorrr

    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler