ADI:AŞURE
GÖNDEREN:http://fusununmutfagi.blogcu.com/asure_33115381.html
ARKADAŞIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM
Bu günün aşure günü olması ve okuldaki arkadaşlarımdan gelen yoğun talep üzerine fotoğrafta gördüğünüz aşureler pişirildi ve okula götürülmek üzere hazırlandı.Yiyen arkadaşlarımda çok beğendiler .Daha öncede aşure yapmıştım aynı tarifi uyguladım ama ufak tefek değişiklilerde yaptım.
MALZEMELER : 2 su bardağı aşurelik buğday
1 " " kuru fasulye
1 " " nohut
4 " " şeker
1/2 " " pirinç
250 gr kuru kayısı
250 gr çekirdeksiz sarı üzüm
250 gr incir
portakal kabuğu rendesi
ceviz ,fındık ,yeşil fıstık,tarçın
Akşamdan aşurelik buğdayın üzerine su koyup elinizle iyice ovarak yıkayın ve süzün,bu işlemi 4-5 kez tekrar edin sonra üzerine su doldurup bırakın.Kuru fasulyeyi ve nohutuda akşamdan ıslatın.Sabahleyin ıslattığımız malzemeleri ayrı ayrı kaplarda haşlayın ,süzün ve hepsini birlikte büyük bir tencerenin içerisine alıp karıştırın.Haşlanmış pirinci ekleyin.Tencerenin içerisine malzemenin üzerini 3 parmak geçecek kadar sıcak su koyun 15dk kaynatın,şekerini ilave edip 10dk daha kaynatın.Üzerine doğranmış ,ılık suyla ıslatılmış kayısıyı ,inciri ,üzümü ve portakal kabuğu rendesini koyup karıştırın, tencerenin kapağını kapatıp soğumaya bırakın .Tamamen soğuyunca kaselere koyup üzerini süsleyin .
NOT: İncirinizin aşureyi karartmamasını istiyorsanız ;inciri doğradıktan sonra üzerine ılık su ve 2kaşık nişasta ekleyip elinizle iyice ovun ve ıslanmaya öylece bırakın.sonra iyice yıkayın ve süzün.
Yapmak isteyenlere şimdiden kolay gelsin,evleri bereket dolsun.....
Bu aşureyide etkinlik için MUTFAK NOTLARI arkadaşıma gönderiyorum ve kolay gelsin diyorum .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim