27 Ağustos 2008 Çarşamba

SARAY SARMASI



Malzeme Listesi :
5 Adet Yumurta
1 Su bardağı toz şeker
2 Su bardağı un
1 paket vanilya
1/2 kabartma tozu
1/2 su bardağı meyva şekerlemesi(istenirse)
1/3 su bardağı kadar erik,vişne veya kayısı marmeladı
üzerine 1poşet kremşanti
Şerbeti için:2 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 1/2 limon
Yapılışı :
Yumurta ve şekeri karıştırma kabında iyice çırpıyoruz. Daha sonra diğer malzemelerimizi de ekleyip bütün malzemeler iyice karışana kadar mikserin yüksek devrinde çırpmaya devam ediyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine karışımımızı alıp spatula yardımı ile üzerini düzleştirip ve tepsinin içinde dikdörtgen şeklini almasına yardım ediyoruz. 200 derece önceden ısıtılan fırında yaklaşık 15-20 dak. üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Üzerine marmeladımızı sürüyoruz. Sonra uzun kenarından sıkı sıkı sarmaya başlıyoruz ve bir müddet alışana kadar yaklaşık 4-5 dak .kadar bu şekilde bekletiyoruz. Şerbet için su ve şekerimizi 20 dak. kadar kaynatıp yarım limonu da sıktıktan sonra 4-5 dak.daha kaynatıp altını söndürüyoruz (bu işlemi saray sarmamızın keki pişerken yapıyoruz).Saray sarmamızın sarma işlemi bittikten ve bir süre o şekilde bekledikten sonra açıp arasına marmelatı ve meyveşekerlemelerini yayıyoruz.şerbetimizi kaşık kaşık döküp sarmamızın şerbetini sünger gibi çekmesini sağlayarak tüm şerbeti bu şekilde döküyoruz. üzerini kremşantiyle süslüyoruz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...