27 Ağustos 2008 Çarşamba

sürprizli irmik helvası




Malzeme Listesi :
2 su bard. irmik
150 gr. tereyağ
2 su bardağı toz şeker
2su bard. süt
1,5su bardağı su
kreması için: 1paket çikolatalı puding
süslemek için ceviz ve hindistan cevizi
Yapılışı :
sütü suyu ve şekeri bir kasede karıştırın.kaynatmayın tereyağını tencereye alıp ısıtın üzerine irmiği ekleyip kavurmaya başlayın rengi istediğiniz kıvama gelince şekerli sütü dökün ve hızla karıştırın.suyunu çekene kadar karıştırıp tencrenin kapağını kapatın ocaktan alıp demlenmeye bırakın diğer tarafta pudingi üzerindeki verilen süt miktarından 1 bardak daha az süt ilave ederek kaynatın demlenen helvayı birkaseye alıp ortası boş kalacak şekilde kaşıkla şekil verin .ortalarına puding'ten doldurup üzerlerini helvayla kapatın.10-15dk bekledikten sonra dikkatlice helvaları ters çevirin .cevizle süsleyip servis yapın AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler