27 Ağustos 2008 Çarşamba

susamlı parmak tatlısı



Malzeme Listesi :
2yumurta(birinin beyazını ayır)
200gr margarin
yarım su bardağı tozşeker
1paket kabartma tozu
aldığı kadar un(4su bardağı kadar)
şerbeti:4,5su bardağı su 4su bardağı toz şeker
Yapılışı :
şerbeti kaynatıp soğumaya bırakıyoruz malzemeden kıvamlı bi hamur yapıp ceviz büyüklüğünde parçalar alıyoruz hurma şeklinde biçimlendiriyoruz önce yumurta beyazına sonra bolca susama buluyoruz fırın tepsisine alıyoruz180cde pişiriyoruz tepsiyi fırından alıp soğuk şerbeti döküyoruz şerbetriçekinceservise hazırdır afiyet olsun NOT: yumurta beyazına bulandığı için susamlarda dökülme olmuyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Klima, Soğutma Uzmanından Alınır