29 Ağustos 2008 Cuma

PRATİK PİZZA BÖREK



Malzeme Listesi :
3adet yufka
1/2şişe soda
3 yemek kaşığı sıvı yağ
üzerine yumurta sarısı
iç malzemesi :1kase beyaz peynir 1/2 demet maydonoz 4-5sosis 1su bardağı kaşar rendesi salam ve sucuk dilimleri
Yapılışı :
öncelikle yufkanın birini ortadan ikiye ayırıyoruz.fırın kabını 1 yemek kaşığı sıvı yağla yağlıyoruz.yufkanın bir parçasını seriyoruz diğer parçayı üstü için ayırıyoruz.kalan yufkaları küçük küçük parçalıyoruz .eşit şekilde ikiye ayırıyoruz sos içinde soda ve kalan sıvı yağı karıştırıyoruz kırptığımız yufkaların bir kısmını tepsiye yerleştiriyoruz.üzerine sostan yeteri kadar döküp iç malzemeyi yayıyoruz.içmalzeme isteğe göre zenginleştirelebilirde kalan yufka kırpıntılarınıda malzemenin üstüne yayıp tekrar sos döküyoruz.en üste ayırdığımız yufka parçasını kapatıp yumurta sarısı sürüyoruz. böreği dilimlere ayırıyoruz sos artmışsa eğer kalan sosu üstten döküyoruz.15dk dolapta bekletip böreğin sosu tamamen çekmesini bekliyoruz.en son 180cde kızarmaya bırakıyoruz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...