28 Ağustos 2008 Perşembe

PORSİYONLUK MUZLU KEK



Malzeme Listesi :
4yumurta
1su bardağı şeker
1su bardağı sıvı yağ
1su bardağı süt
1kabartma tozu
1vanilya
1/2çay kaşığı karbonat
un
ÜZERİNE:
muzlu puding
kakaolu kremşanti
hindistancevizi
Yapılışı :
keki hazırlayıp pişiriyoruz kek soğuduktan sonra yuvarlak kalıpla veya bardakla kesiyoruz çıkan parçaları önceden hazırladığımız muzlupudinge sadece yanlarını bulayıp ardından hemen hindistan cevizine buluyoruzki yanları tamamen kaplansın üst kısma şanti sürüp süslüyoruz çok basit ama sunum itibariyle şık vede lezzetli bir kek denemenizi tavsiye ederim

2 yorum:

  1. un miktarı nekdar acaba ve kaç cm kalıpta veya borcamda pişicek?

    YanıtlaSil
  2. un miktarı aldığı kadar, yani normal bi kek hamuru kıvamında olana kadar yavaş yavaş ekliyoruz unu
    yuvarlak borcam veya büyük dikdörtgen borcama dökebilirsiniz keki
    pişme süresi fırınlar için değişken olduğu için ilk 25dk dan sonra kontrol edebilirsiniz kekinizi
    gülşah hanım sevgiler.

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler