27 Ağustos 2008 Çarşamba

KÖFTELİ BEŞAMELLİ FIRIN MANTAR



Malzeme Listesi :
1kg mantar
2 adet orta boy patetes
1adet kuru soğan
tuz karabiber
2 yemek kaşığı yağ
köfte için: 250gr kıyma
1dlim bayat ekmek içi
1yumurta
1soğan
1-2 diş sarımsak
1 sivri biber
maydonoz
dereotu tuz
kızartmak için sıvı yağ
beşamel sos için: 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı un 2su bardağı süt tuz muskat rendesi
Yapılışı :
yapımı öncelikle mantarı yıkayıp doğruyoruz patetesi yıkayıp küp küp doğruyoruz .tavaya yağı koyup ince doğranmış soğanı koyuyoruz ve kavurmaya başlıyoruz daha sonra patatesi ekleyip bir iki dk soteleyip mantarları ekliyoruz tuzu ve karabiberi ekleyip patatesler yumuşayana kadar pişiriyoruz suya pek gerek kalmıyor zaten mantar yeteri kadar sulanıyor.yemek pişerken köfte harcını hazırlayıp misket şeklinde yuvarlıyoruz kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine alıyoruz beşamel sos içinde tereyağında unu hafif kavuruyoruz sütü yavaş yavaş ilave edip sürekli karıştırıyoruz.sos kıvam alınca tuzu ve muskat rendesini ekliyoruz gelelim tüm malzemeyi bir araya getirmeye bir borcam tepsiye ilk olarak kavrulan mantar ve patatesi koyuyuruz üzerini kaşıkla düzeltip köfteleri yetleştiriyoruz.en üstede beşamel sosu tüm malzemeyi kapatacak kadar döküyoruz üzerine bolca kaşar rendesi serpip fırına veriyoruz zaten tüm malzeme pişmiş olduğundan sadece kaşarın kızarmasını bekliyoruz sonrasında afiyet olsunnnnnnnn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Hurma tatlisi