27 Ağustos 2008 Çarşamba

ETLİ PİROŞKİ


Malzeme Listesi :
klasik krep tarifim
2yumurta
2su bardağı süt(bazan bir su bardağı süt birinide su olarak kullanıyorum oda çok hafif oluyor)
1çay kaşığı tuz
1-1,5su bardağı un
unu hep göz kararı yapıyorum kekten daha akıcı kıvam olacak
tüm malzemeyei karıştırıp teflon tavada pişiriyoruz
ilk dökmede tavayı azıcık yağlarsanız sonrakilere yağlamaya gerek yok
Zeytinyağ
iç malzemesi
200gr kıyma
1adet kuru soğan
yarım demet maydonoz
çok az muskat rendesi
tuz karabiber
2yemek kaşığı sıvı yağ
pane için 2yumurta ve galeta unu
kızartmak için1su bardağı sıvı yağ
Yapılışı :
Derin bir kaba, önce unu, sütü ve önceden çırpılmış yumurtaları ve yarım çay kaşığı tuz ekleyiniz. Hepsini iyice karıştırın. Üzerine 1 kaşık zeytinyağ ilave edin. iç malzemesinide önce soğanı incedoğrayıp tavada yağla soteleyelim tamamen sotelenmeden kıymayı ekleyelim piştikten sonra maydonozu.ve baharatlarını ilave edelim .krepleri tavada alt üst pişirelim daha sonra iç malzemeden yeteri kadar koyup rulo saralım
ruloları önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp yağda kızartalım afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...