27 Ağustos 2008 Çarşamba

HİNDİ KÖFTE



Malzeme Listesi :
750 gr hindi kıyma
2 adet kuru soğan
2 dilim bayat ekmek veya 3 kaşık mısır unu
1yumurta
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
bir tutam maydonoz
kürdan şişler
süslemek için yeşillik
kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı :
kıyma, rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek içi, 1 yumurtayı,maydonozu, tuz, kimyon ve köriyi karıştırıp iyice yoğurun. elinizde cevizden büyük parçalar alıp kürdanada sıralayın kızgın yağda kızartın yeşilliklerle veya patates püresiyle servis yapın ben kürdanı ikiye böldüm servisi daha güzel oldu ama isteğinize kalmış afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...