27 Ağustos 2008 Çarşamba

BEŞAMEL SOSLU TAVUKLU KREP



Malzeme Listesi :
klasik krep tarifim
2yumurta
2su bardağı süt(bazan bir su bardağı süt birinide su olarak kullanıyorum oda çok hafif oluyor)
1çay kaşığı tuz
1-1,5su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
unu hep göz kararı yapıyorum kekten daha akıcı kıvam olacak
tüm malzemeyei karıştırıp teflon tavada pişiriyoruz
ilk dökmede tavayı azıcık yağlarsanız sonrakilere yağlamaya gerek yok


tavayı yağlamak için az miktarda sıvıyağ.
Beşamel sos için: : 2 yemek kaşığı un, 4 yemek kaşığı tereyağı, 2 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı tuz. karabiber 2adet haşlanmış didiklenmiş tavuk but
Yapılışı :
Krep malzemelerini bir kâsede karıştırıp boza kıvamına getirin. Teflon tavayı kızdırıp çok az sıvıyağ dökün. Karışımdan kepçeyle alıp tavaya yayın. Kreplerinizi arkalı önlü pişirin. diğer taraftayağı eritip unu kavurun çok karartmadan sütü ekleyin pürüzsüz halde pişmesi için sürekli karıştırın.pişen sosa karabiber ve tuzu ekleyip bir kısmını ayırın tenceredeki sosa didiklenen tavukları ekleyin kreplerin ortasına bolca koyup bohça gibi kapatın oluşan bohçaları fırın kabına alın ve ayırdığınız sostan kaşıkla kreplerin üstüne dökün.200cde 10dk pişirin afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...