15 Nisan 2008 Salı

ŞEKERLEME KURABİYE


tarifi çok geciktirdim farkındayım ama bitürlü yazamadım özür diliyorum
hemen tarife geçelim
malzemeler:
125gr tereyağı
1yumurta
1su bardağı pudra şekeri
5yemek kaşığı sıvı yağ
1çay kaşığı karbonat
1vanilya
aldığı kadar un
hazırlanışı
oda ısısındaki yağımızla şekeri karıştırıp sırayla sıvı yağı,yumurtayı,ekleyip şöyle bi karıştırıyoruzen son karbonat vanilya ve unu ekleyip ele yapışmayan bir hamur yapıyoruz.
hamurdan ceviz kadar bezeler alıp yuvarlıyoruz ortalarını parmağımızla biraz bastırıyoruz.sonra kurabiyeleri önce yumurta akına sonra tozşekere batırıyoruz.çok kızartmadan hefif pembe şekilde pişiriyoruz.ortalarına soğuduktan sonra krem şanti onunda üstüne böğürtlen marmelatı damlatıyoruz .
afiyet olsun
mutfaktan not:orta kısımlara şanti yerine meyveli soslar, reçeler veya çikolata sosta dökülebilir öylede nefis oluyor

4 yorum:

  1. melisacım, kurabiyelerin nefiss görünüyor.ellerine sağlık canım.
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Oh these are so pretty. I am sure they're delicious.

    YanıtlaSil
  3. selamlar
    sayfani eminede gördüm geldim
    süper tariflerin var ellerine saglik
    sevgiler iyi pazarlar bende beklerim

    YanıtlaSil
  4. ah aha onlar ne güzel olmuş öyleeee harikasın ellerine sağlık

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...