17 Şubat 2015 Salı

Salçalı ayçekirdekli kurabiye

150 gr tereyagi
2 yumurta(birinin beyazini ustu icin ayiriyoruz)
1 tatli kaşığı salca
2 yemek kaşığı yoğurt
1 fincan sıvı yağ
1 cay kaşığı tuz
1çay kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
Aldigi kadar un
Uzeri icin aycekirdegi
 Ay cekirdegi haric tum malzemeyle bi hamur yoguruyoruz.ele yapismayan cok kati olmayan klasik kukak memesi kivaminda
Hamurumuz biraz dinlendikten sonra tezgahta acip ister kalipla ister bicakla karelere ayiriyoruz
Once yumurta akina sonra aycekirdegine buluyoruz
Firina veriyoruz
Ben firini onceden isitmiyorum hic bir zaman  siz firin ayariniza gore kurabiye pisirdiginiz isida pisirebilirsiniz
Ben 190c de pisiriyorum
Afiyetle kalin


6 yorum:

  1. Acılı ekmek gibi olmuş görüntüsü :) Nefis görünüyor :)

    YanıtlaSil
  2. değişik ve güzel bir kurabiye olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel rengi var balkabağı sandım önce...Okuyunca anladım ellerine sağlık Melisa'cığım birini alayım ben..

    YanıtlaSil
  4. ne güzel, değişik bir tuzlu kurabiye ... çok sevdim bunu , ellerinize sağlık ...

    YanıtlaSil
  5. Tam atıştırmalık kurabiye olmuş :) Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba bi blog etkinliğinde sizi keşfettim ve izleyiciniz oldum. Sevgilerimle
    Cafe Tigris
    tigrisdriver.blogspot.com

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Klima, Soğutma Uzmanından Alınır