çok basit bi tarifle daha karşınızdayım
yağda kızaran ama öyle yağlı ve ağır değil.
patlıcanları tamamen soyup uzun dilimlere ayırıyorum
tuzlu kaynar suda bi miktar haşlayıp süzgece alıyoruz
tuzlayıp mısır ununa buluyor ve tavada güzelce kızartıyoruz
sarımsaklı yoğurtla nefis oluyor
afiyetle kalın
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Hurma tatlısı 3 su bardağı irmik 1 su bardağı un 100 gr tereyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı ılık su 2 ...
-
1 yumurta 1 cay bardagi yoğurt 1 cay bardagi sut 1 cay bardagi sivi yağ 1,5 cay bardagi irmik 1,5 su bardagi un 2,5 cay kadis...
-
Bu böreğin özelliği içsiz olması kayınvalidemden öğrendim .kayınpederim gürcü ve onlara özgü bi börekmiş. malzemeler: 1su bardağı su 1 su...
hımmm, güzel olur sanırsam... :)
YanıtlaSiltam yazlık.Patlıcanın her türlüsüne bayılırım,eline sağlık..
YanıtlaSilHem pratik hem güzel ellerine sağlık Melisacım..
YanıtlaSilbu tarifi bende daha yeni bir komşumda yedim çok beyendim
YanıtlaSilherkeze denemenizi tavsiye ederim
ellerinize sağlık
görüntüsü güzel gözüküyor.en kısa deneyeceğim.elinize sağlık.
YanıtlaSilmmm nefis , ellerine sağlık...
YanıtlaSil