7 Aralık 2012 Cuma

DÖNENCE & RÜZGAR GÜLÜ ÇÖREK






hamur şeklini yabancı bi sitede görüp çok beğendim kendi AYÇİÇEĞİ ÇÖREKhamurumla hazırladım
isim koyamadım bi türlü sonrada şeklinden dolayı dönence yada rüzgar gülü olsun dedim iki ismi var çöreğimin:)


MALZEMELER:
1su bardağı su
1çay  bardağı süt
1çay bardağı sıvı yağ
1yumurta
1tatlı kaşığı şeker
1tatlı kaşığı tuz
1atlı kaşığı instant maya
alabildiği kadar un
ara katını yağlamak için eritilmiş tereyağı(tercihen margarin)
hamuru yoğurup mayalanması için üzerini örtüp bekletiyoruz
mayalanan hamuru tekrar yoğurup gazını aldıktan sonra yumurta kadar bezeler alıyoruz
bezeleri tatlı tabağı kadar açıp eritilmiş yağa batırıyor sonrada tepsiye alıyoruz
tüm bezeleri bu şekilde hazırlayıp resimdeki gibi üst üste sıralıyor ve tekrar tepsi mayası için bekletiyoruz
güzelce kabaran hamuru fırına gönderiyor kızarana kadar bekletiyoruz











8 yorum:

  1. Oooh mis olmuş mis...Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Görünüşü harika :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. görüntü harika , çok beğendim :) ellerine emeklerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Görünüm itibariyle nefis gözüküyor ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel gözüküyor.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. en son pişmiş hali beni perişan etti bir parça bölesim geldi,eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  7. çok hoş bir görüntü ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. canım arkadaşım bunu gözden kaçırmışım pek pratik ve şık olmuş,
    kahvaltı sofralarına çok yakışır,
    her zamanki gibi harikasın,iyiki varsın kuzum benim:)

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...