26 Kasım 2012 Pazartesi

HAŞHAŞLI ÇEVİRME SİMİT ÇÖREK


malzemeler:
1 su bardağı süt
1 subardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1tatlı kaşığı tuz
1tatlı kaşığı şeker
1yemek kaşığı kuru maya
aldığı kadar un
iç malzemesi:
1kase kavrulup öğütülmüş haşhaş
1fincan sıvı yağ
1tatlı kaşığı şeker
hamuru yoğurup mayalanması için üzerini örtüp ılık bir yerde bekletiyoruz
kabaran hamuru tekrar yoğurup gazını çıkarıyoruz
hamurdan 4beze yapıp unlanmış  zeminde yemek tabağı kadar açıp iç harçtan bolca yayıyoruz
diğer hamurları da üst üste sıralayıp hepsini birden büyütebildiğimiz kadar büyütüp tekrar harçtan sürüyoruz
bir ucundan rulo sarıyor ve resimdeki gibi kendi etrafında çeviriyoruz
bu işlem tel tel olmasını sağlayacak
fırın tepsisine alıp üzerine biraz yağ sürüp haşhaş tohumu serpiyor ve tepsi mayası için bekletiyoruz
iyice kabaran hamuru fırına veriyoruz
ılındıktan sonra dilimleyip servis ediyoruz
çok bereketli vede çok kolay bir hamur işi
günlerde veya kalabalık kahvaltı sofralarınızda sizi yormadan yapabileceğiniz harika bir hamur işi












afiyetle kalın

8 yorum:

  1. Ellerine sağlık Melisacım nefis bir görüntü..

    YanıtlaSil
  2. Çok severim..
    Ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
  3. ELLERİNİZE SAĞLIK BEN ÇAYLA ALAYIM BİR DİLİM LÜTFEN

    YanıtlaSil
  4. hem kolay hemde sunumu çok güzel olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Bana bir dilim yetmez de, yanında reçel ve peynirle harika olur..

    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Haşhaşlı tarifleri çok severim.Nefis görünüyor ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. bu haşhaş dikilirken kontrollu dikilir ama hamur işi yaparken bol kepçe kullanmak lazım enfes olur olmuşda zaten eline sağlık canım bir parça alsak kızarmısın

    YanıtlaSil
  8. melisa ben bayılıyorum bu haşhaşlı hamurişlerine çok güzel olmuş tel tel ayrılıyor vala ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler