500 gr. kaymak
1 adet yumurta
1 paket kuru maya
1 bardak süt
1 bardak sıvıyağ
1 bardak su
1 tatlı kaşığı sirke
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
Açmak için;
Nişasta ve Un
Üzeri için;
Pudra şekeri
Yapılışı: yoğurma kabına 1 yumurta kırılır, üzerine 1’er bardak su, sıvı yağ ve süt dökülür. 1 tutam tuz, 1 tatlı kaşığı sirke ve 1 paket kuru maya eklenir. Azar azar un eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. Hazırlanan hamur ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır. 1 bardak un ve nişasta karıştırılır.(bire bir oranda karıştırılıyor karışım bitince tekrar karıştırabilirsiniz ben saklama kabında bolca karıştırıyorum kalanı tekrar hamur açarken kulanırım artmasın derseniz az az karıştırıp kullanabilirsiniz) Unlu ve nişastalı zeminde bezeler tatlı tabağı büyülüğünde açılır.2 beze üst üste konularak yeniden açılır ve tepsi büyüklünde incecik tek bir yufka elde edilir. Kalan bezeler de aynı şekilde açılır.
500 gr. kaymak tavada eritilir. İlk yufka kaymaklanır ve çarşaf gibi karşılıklı kenarları ortada buluşacak şekilde toparlanır. Gül gibi sarılıp tepsinin ortasına yerleştirilir. Kalan yufkalar da aynı şekilde kaymaklanıp büzülür ve tepsideki gül şeklindeki hamurun etrafına sarılır (Kol böreği gibi) Üzerine kalan kaymak sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kızarana kadar pişirilir. Üçgen dilimlere ayrılır ve üzerine pudra şekeri elenerek serpilir.
Amanın ne harika bir görüntü, lezzetini tahmin edebiliyorum.
YanıtlaSilEllerinize sağlık, kalkıp size geleceğim:)
elifcim teşekkür ederim beklerim canım çayda var
YanıtlaSilbu ne güzel bi şey,eline sağlık...
YanıtlaSilCok güzel görünüyor zahmetli bir tarif afiyetler olsun hayirli aksamlar canim.
YanıtlaSilOhh çayın yanında da ne güzel olur :)
YanıtlaSilNefis görünüyor, ellerinize sağlık..
Çok leziz ve iştah açıcı olmuş. Ellerinize, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar..
Ah ne çok severim sacarasını :) Tabi sizin de yaptığınız gibi şerbetsiz hali orjinaldir, maalesef yöresel Konya yemeği veren yerlerde şerbetli yapıyorlar..
YanıtlaSilElinize sağlık :)
elinize sağlık bir konyalı olarak herkesin bu güzelliğin tadına bakmasını tavsiye ederim:)
YanıtlaSilaçarken kullanılan nişasta ve un ölçüsü aynımı acaba birebirmi kullanılıyor yardımınız için şimdiden teşekkürler AYTEN
YanıtlaSilsevgili ayten bire bir oranda un ve nişasta karıştırıyoruz
YanıtlaSiltarifede açıklamayı yazdım şimdi :)
kalanını kullanırım dersen bolca karıştır artmasını istemezsen 1er bardak karıştırıp bitince tekrar karışım yaparsın
çok teşekkür ederim açıklamanız için tekrar ellerinize sağlık Ayten
YanıtlaSilrica ederim Ayten ben teşekkür ederim
YanıtlaSilgörüşmek üzere :)
Çok güzel görünüyor ellerine sağlık Melisacım.
YanıtlaSil