pazar kahvaltısı için bir tarifim var
gün sofralarındada masada şık duran ve sunumu kolay olan vede kat kat rulo
poğaçalarım karşınızda :)
çok pratik şekil verme aşaması servis aşaması baya kolayisterseniz geçelim tarifimize
Malzemeler
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
20 gr yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı kullandım)
Arasına; 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
100 gr beyaz peynir maydonoz
hazırlanışı:
hamuru yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz
mayalanan hamuru 3eşit bezeye ayırıyoruz
her bezeyi unla yemek tabağı kadar açıp aralarını erimiş tereyağıyla yağlıyor ve üst üste koyuyoruz
daha sonra üçünü birden oklavayla büyütüyoruz
yufkanın uç kısmına iç malzememizi koyup hamuru rulo yapıyoruz
fırın tepsisine alıp orta kısmını tamamen ayırmadan dilimlere ayırıyoruz
üzerine yumurta sarısı sürüp fırın mayası gelmesi için bekliyoruz
fırında güzelce pişirip ılınınca servis ediyoruz
afiyetle kalın
harika görünüyor eline sağlık
YanıtlaSilMelisacığım geçmiş kandilin mübarek olsun.dün akşam bilgisayara bakma fırsatım olmadı.Bugün bizde de poğaça vardı:)ama bu poğaça çok güzel olmuş.ellerine sağlık canım.yiyenlere afiyet şifa olsun...
YanıtlaSilNefis bir görüntü süper lezzet harika olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilGörüntüsü harika, ellerine sağlık. Denemem lazım :)
YanıtlaSilsüper bir görüntü ,tadıda eminim ki nefistir.ellerinize sağlık
YanıtlaSilitiraf etmem gerekki gece yemek bloğu gezmeyi sevmiyorum:))) rejimdeyken yanda ki tatlıları gördükçe midem guruldamaya başladı yine:(
YanıtlaSil:)))
Silvalla benimde dikkat etmem gerekiyor bu aralar o sebeple ucundan lokmacık yiyorum:)
Ellerinize sağlık hepsi birbirinden harika Facebook sayfanız varsa eklemek istiyorum
YanıtlaSilteşekkür ediyorum
YanıtlaSilfacebookta mutfaknotları isimli bi sayfam var ama aktif sayılmaz
çok yazı ekleyip paylaşma fırsatı bulamadım oraya
teşekkürler sevgiler
ya herseyı anladım da sekli yapamadım tarıf guzel ama yapılısı tam anlasılmıyo lütfen yazar mısınız
YanıtlaSilsevgili ziyaretçim (isim yazmadığı için öyle hitap ettim )
YanıtlaSilhamuru3beze yapmıştık
bu bezeleri önce yemek tabağı gibi tek tek açıyoruz
sonra aralarını yağlayıp üçünü birden oklava veya merdaneyle büyütüyoruz
açabildiğimiz kadar açıp kenar kısmına iç koyuyor ve sigara böreği sarar gibi hamuru rulo sarıyoruz
sonra iki ucunu birleştirip aynen simit gibi yuvarlak bir şekil veriyoruz
tepsiye aldığımız simitimizi iç kesimlerine tamamen kesmeden dilimlere ayırıyoruz
bukadar
eğer yine anlaşılmayan bi durum olursa hamur yoğurup fotoğraf çekip ekleyeceğim
sevgiler
süper görünüyor
YanıtlaSilEllerinize sağlık...
YanıtlaSil