17 Haziran 2012 Pazar

GÜNEŞ ÇÖREK&RULO POĞAÇA

pazar kahvaltısı için bir tarifim var
gün sofralarındada masada şık duran ve sunumu kolay olan vede kat kat rulo  poğaçalarım  karşınızda :)
 çok pratik şekil verme aşaması servis aşaması baya kolay


isterseniz geçelim tarifimize
Malzemeler

1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
20 gr yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı kullandım)

Arasına; 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
100 gr beyaz peynir maydonoz

hazırlanışı:
hamuru yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz
mayalanan hamuru 3eşit bezeye ayırıyoruz
her bezeyi unla yemek tabağı kadar açıp aralarını erimiş tereyağıyla yağlıyor ve üst üste koyuyoruz
daha sonra üçünü birden oklavayla büyütüyoruz
yufkanın uç kısmına iç malzememizi koyup hamuru rulo yapıyoruz
fırın tepsisine alıp orta kısmını tamamen ayırmadan dilimlere ayırıyoruz
üzerine yumurta sarısı sürüp fırın mayası gelmesi için bekliyoruz
fırında güzelce pişirip ılınınca servis ediyoruz
afiyetle kalın






13 yorum:

  1. harika görünüyor eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. Melisacığım geçmiş kandilin mübarek olsun.dün akşam bilgisayara bakma fırsatım olmadı.Bugün bizde de poğaça vardı:)ama bu poğaça çok güzel olmuş.ellerine sağlık canım.yiyenlere afiyet şifa olsun...

    YanıtlaSil
  3. Nefis bir görüntü süper lezzet harika olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Görüntüsü harika, ellerine sağlık. Denemem lazım :)

    YanıtlaSil
  5. süper bir görüntü ,tadıda eminim ki nefistir.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. itiraf etmem gerekki gece yemek bloğu gezmeyi sevmiyorum:))) rejimdeyken yanda ki tatlıları gördükçe midem guruldamaya başladı yine:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))
      valla benimde dikkat etmem gerekiyor bu aralar o sebeple ucundan lokmacık yiyorum:)

      Sil
  7. Ellerinize sağlık hepsi birbirinden harika Facebook sayfanız varsa eklemek istiyorum

    YanıtlaSil
  8. teşekkür ediyorum
    facebookta mutfaknotları isimli bi sayfam var ama aktif sayılmaz
    çok yazı ekleyip paylaşma fırsatı bulamadım oraya
    teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil
  9. ya herseyı anladım da sekli yapamadım tarıf guzel ama yapılısı tam anlasılmıyo lütfen yazar mısınız

    YanıtlaSil
  10. sevgili ziyaretçim (isim yazmadığı için öyle hitap ettim )
    hamuru3beze yapmıştık
    bu bezeleri önce yemek tabağı gibi tek tek açıyoruz
    sonra aralarını yağlayıp üçünü birden oklava veya merdaneyle büyütüyoruz
    açabildiğimiz kadar açıp kenar kısmına iç koyuyor ve sigara böreği sarar gibi hamuru rulo sarıyoruz
    sonra iki ucunu birleştirip aynen simit gibi yuvarlak bir şekil veriyoruz
    tepsiye aldığımız simitimizi iç kesimlerine tamamen kesmeden dilimlere ayırıyoruz
    bukadar
    eğer yine anlaşılmayan bi durum olursa hamur yoğurup fotoğraf çekip ekleyeceğim
    sevgiler

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...