çocuklar için çok besleyici ve çok faydalı bir besin
Alabalık iyi bir omega-3 yağ asidi kaynağıdır (her 120 gramlık porsiyonda 1,1 gram omega-3 yağ asidi bulunur) ve doymuş yağ oranı ile kalorisi çok düşüktür. Bu balık B12 vitamini bakımından zengindir ve günlük tavsiye edilen demir oranının %10′undan fazlasını sağlar.
birçok çeşidini yapıyorum balığın fakat neden bilmem bloğumda yok denecek sayıda tarif yayınlamışım
bu yemeğimi çocuklar çok seviyor
tarifine geçelim
malzemeler:
4orta büyüklükte alabalık(kılçıkları alınmış temizlenmiş ve küp küp doğranmış)
2büyük kuru soğan
2-3biber
orta boy3-4 domates
kaşar rendesi
istenilen baharat
zeytinyağı
kavurma sacında önce küp doğranmış soğanları ardından doğranmış biberleri kavuruyoruz
domatesleri ekleyip diriliği gidince hızlı ateşte balıkları ekleyip dikatlice karıştırıyoruz
balık çok çabuk piştiği için etteki gibi en baştan koymuyoruz
bukez en son balık etimiz ekleniyor
tuz ekleyip pişirme işini bitiriyoruz
ocağı kapatıp baharat istiyorsak baharat ekliyoruz.çocuklar sevmediği için onlara sade şekliyle servis ediyorum
üstüne bolca kaşar rendesi
yanına bol salata hımmmm
afiyetle kalın
Ellerine sağlık,nefis görünüyor..İyi haftalar:)
YanıtlaSilNefis bir yemek olmuş,balığın her çeşidini çok severim.Ellerine sağlık.Mutlu haftalar,sevgiler:)
YanıtlaSilçok güzel eline sağlık
YanıtlaSilBalık olur da sevilmez mi,hele böyle bir lezzet şöleniyle insanın karşısına çıkıverince,sabah filan demeyip,yiyesi geliyor:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Muhabbetle..
ilk defa böyle bir tarif okuyorum... görüntü iştah açıcı...
YanıtlaSilellerine sağlık deniycem ilk fırsatta...
bana beklerim
ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilben neler kaçırmışım.
aşağıdakilerin hepsi süperrrrrr...
melisacım gün oldumu yakalamışımdır inşallah,külahlar yumuşuyor tereddütsüz yapabilirsin yalnız çikolata sosunuda geceden dök biraz kuruyunca akmıyor servisi kolay oluyor yada çikolata eritip onunla süsle,sevgilerimi yolluyorum bursadan :))
YanıtlaSilmelisacım yorum yazdım ama gitmedi gibi geldi bidaha yaziğim dedim külahlar yumuşuyor,yalnız çikolata sosunuda geceden dök servisi kolay oluyor,yemeğinide çok beğendim balıkla yapılabilecek değişik bir yemek ellerine sağlık...
YanıtlaSilPassei para ver as receitas.
YanıtlaSilBom dia!
Beijinhos do Brasil
¸.•°`♫♫♪⊱╮
Mutlaka deneyeceğim,ellerine sağlık hayırlı kandiller...
YanıtlaSilAlabalığı sevmememe rağmen sizin kullandığınız malzemelerle mutlaka çok güzel olmuştur. Bir takıldığım nokta alabalık çok kılçıklı oluyor. Çiğken nasıl ayıklayabiliyorsunuz kılçıklarını. Görünüm nefis, elinize sağlık.
YanıtlaSiltadanlar çok beğenirler
Silbalık sevmiyorsanız yapacak bişey yok
kılçıklarına gelince çok kılçıklı olmaz alabalık ortaomurgasından tutup çıkarıyorum bi çıkarma yöntemi var o şekilde alınca tümüyle sıyrılıp geliyor
bitane kalmıyor sonrası tavuk eti gibi