17 Haziran 2012 Pazar

ALABALIK SAÇ KAVURMA TARİFİ

 balığı çok seviyoruz ailecek
çocuklar için çok besleyici ve çok faydalı bir besin
Alabalık iyi bir omega-3 yağ asidi kaynağıdır (her 120 gramlık porsiyonda 1,1 gram omega-3 yağ asidi bulunur) ve doymuş yağ oranı ile kalorisi çok düşüktür. Bu balık B12 vitamini bakımından zengindir ve günlük tavsiye edilen demir oranının %10′undan fazlasını sağlar.


birçok çeşidini yapıyorum balığın fakat neden bilmem bloğumda yok denecek sayıda tarif yayınlamışım
bu yemeğimi çocuklar çok seviyor
tarifine geçelim
malzemeler:
4orta büyüklükte alabalık(kılçıkları alınmış temizlenmiş ve küp küp doğranmış)
2büyük kuru soğan
2-3biber
orta boy3-4 domates
kaşar rendesi
istenilen baharat
zeytinyağı


kavurma sacında önce küp doğranmış soğanları ardından doğranmış biberleri kavuruyoruz
domatesleri ekleyip diriliği gidince hızlı ateşte balıkları ekleyip dikatlice karıştırıyoruz
balık çok çabuk piştiği için etteki gibi en baştan koymuyoruz
bukez en son balık etimiz ekleniyor
tuz ekleyip pişirme işini bitiriyoruz
ocağı kapatıp baharat istiyorsak baharat ekliyoruz.çocuklar sevmediği için onlara sade şekliyle servis ediyorum
üstüne bolca kaşar rendesi
yanına bol salata  hımmmm
afiyetle kalın


12 yorum:

  1. Ellerine sağlık,nefis görünüyor..İyi haftalar:)

    YanıtlaSil
  2. Nefis bir yemek olmuş,balığın her çeşidini çok severim.Ellerine sağlık.Mutlu haftalar,sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Balık olur da sevilmez mi,hele böyle bir lezzet şöleniyle insanın karşısına çıkıverince,sabah filan demeyip,yiyesi geliyor:)
    Ellerine sağlık canım.
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
  4. ilk defa böyle bir tarif okuyorum... görüntü iştah açıcı...
    ellerine sağlık deniycem ilk fırsatta...
    bana beklerim

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım...
    ben neler kaçırmışım.
    aşağıdakilerin hepsi süperrrrrr...

    YanıtlaSil
  6. melisacım gün oldumu yakalamışımdır inşallah,külahlar yumuşuyor tereddütsüz yapabilirsin yalnız çikolata sosunuda geceden dök biraz kuruyunca akmıyor servisi kolay oluyor yada çikolata eritip onunla süsle,sevgilerimi yolluyorum bursadan :))

    YanıtlaSil
  7. melisacım yorum yazdım ama gitmedi gibi geldi bidaha yaziğim dedim külahlar yumuşuyor,yalnız çikolata sosunuda geceden dök servisi kolay oluyor,yemeğinide çok beğendim balıkla yapılabilecek değişik bir yemek ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  8. Passei para ver as receitas.
    Bom dia!
    Beijinhos do Brasil
    ¸.•°`♫♫♪⊱╮

    YanıtlaSil
  9. Mutlaka deneyeceğim,ellerine sağlık hayırlı kandiller...

    YanıtlaSil
  10. Alabalığı sevmememe rağmen sizin kullandığınız malzemelerle mutlaka çok güzel olmuştur. Bir takıldığım nokta alabalık çok kılçıklı oluyor. Çiğken nasıl ayıklayabiliyorsunuz kılçıklarını. Görünüm nefis, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tadanlar çok beğenirler
      balık sevmiyorsanız yapacak bişey yok
      kılçıklarına gelince çok kılçıklı olmaz alabalık ortaomurgasından tutup çıkarıyorum bi çıkarma yöntemi var o şekilde alınca tümüyle sıyrılıp geliyor
      bitane kalmıyor sonrası tavuk eti gibi

      Sil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...