20 Mart 2012 Salı

EN PRATİĞİNDEN HAZIR YUFKADAN MANTI

canınız çok mantı çekti açmaya katlamaya vaktiniz yok
yada çaya acil misafiriniz geldi malzemede yok2yufkadan başka:)
işte size en pratiğinden hazır yufkayla mantı


yufkanın çıtırlığı kaybolmasın diye hemen servis yapmak lazım.
1 adet yufka 
1 çorba kasesi yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
tuz
 
pul biber
 
kızartmak için sıvı yağ
 
Yapılışı
yufkayı tezgahın üstüne yayıp heryerinisuyla ıslatıyoruz.iki taraftanda rulo sarıp ruloları birer parmak kalınlığında kesiyoruz.bol yağda patates kızartır gibi kızarttıktan sonraservis tabağına alıyoruz.bir kasede sarımsağı ve yoğurdu karıştırıyoruz.yufkaların üstüne gezdiriyoruz.üzerine pul biber serpip servis yapıyoruz 
afiyet olsun

11 yorum:

  1. Canım tarifin çok pratikmiş, ben bunu kıymalı ve fırında yapıyorum.Ellerine sağlık Melisacım.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. cok guzel hem pratik hemde immm...ellerinize saglik...

    YanıtlaSil
  3. Vala benim dolap mantı dolu ama bu da değişik olmuş denemek lazım elerine sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Canım ellerine sağlık çok severim sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. mantımı mantı okadar ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. Çok pratik bi tarifmiş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. teşekkürler feraycım evt bende kıymalı fırında yapıyorum sosyete mantısı adıyla oda nefis oluyor

    YanıtlaSil
  8. evt hülyacım çok pratik inan lezzetlide

    YanıtlaSil
  9. anneanneninemekleri maşallah diyorum canım dolaptan bende istiyorum:))

    YanıtlaSil
  10. deryacım :teşekkürler
    ehlikeyf kafe :haklısın mantımı mantı
    böğürtlen taneleri:evt çok pratik teşekkürler canım hepinize ziyaretiniz için

    YanıtlaSil
  11. Cok güzel olmus canim...
    ellerine saglik
    :-)))

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler