21 Mart 2012 Çarşamba
EVDE ÖRGÜ PEYNİR YAPIMI -EV YAPIMI ÖRGÜ PEYNİR
tamamen evde deneme yanılmayla yaptığım ama sonuçta orjinalinin aynı olan örgü peynirlerim
izleyicilerimden sevgili NURAY hanımın isteğiydi .Nuray hanımcım umarım isteğinize cevap vermişimdir
daha önce EVDE PEYNİR YAPIMINI anlatmıştım.orada en son aşamada peyniri tuzlu suda kaynattığımı söyledim
bu kaynatma aşamasında peynir azıcık kendini bırakıyor yani yumuşuyor
ben süreyi biraz daha artırıp peyniri iyiceyumuşatıp çıkardım elimle peyniri yavaş yavaş uzatıp sonra katladım
peynir sertleşince suya tekrar attım sonra çıkarıp yine uzatıp katladım
üçkez yaptıktan sonra kabaca bi örgü şekli verdim ve kavanozlara kaldırdım
yenileceği zaman elinizle kolayca tel tel ayrılıyor
sanırım oldu
umarım beğenirsiniz
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Hurma tatlısı 3 su bardağı irmik 1 su bardağı un 100 gr tereyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı ılık su 2 ...
-
100 gram tereyağı 1 yumurta bir çay kaşığı tuz bir yemek kaşığı yoğurt bir yemek kaşığı sirke 3 yemek kaşığı sıvı yağ bir çay kaşığı...
-
1 yumurta 1 cay bardagi yoğurt 1 cay bardagi sut 1 cay bardagi sivi yağ 1,5 cay bardagi irmik 1,5 su bardagi un 2,5 cay kadis...
harika görünüyor maşallah.bizim bayanlarımız ne kadar becerikli böyle ellerin dert görmesin.sevgiler..
YanıtlaSilteşekkürler arkadaşım
Silvaooovv diyorum başka söze de hacet kalmadı zaten :) ellerine sağlık canım benim :)
YanıtlaSilteşekkürler mavimeleğim :))
SilBencede maasallah cok guzel olmus ellerinize saglik...
YanıtlaSilteşekkürler hülyacım
Silmaşallah canım.eminim hazırlardan dahada lezzetlidir.ellerine sağlık.hayırlı cumalar.
YanıtlaSilsaol sevdaım sanada hayırlı cumalar
Silcanım biz beğendik tadını ama umarım deneyenlerde beğenir
ellerine sağlık peynirin çok güzel görünüyor.kendi sağdığım inegimin sütünden hemen deneyeceğim.çok teşekkür ederim istegime cevap verdiginiz için.yoğurt yapımının püf noktasını paylaşmak istiyorum.yoğurdu mayalayıp sarmak yerine tencerenin kapağı açık soğuk fırınlı aygaza koyarsanız ekşi ve sulu olmuyor katı bir yoğurt elde ediyorsunuz.çok teşekkürler.
YanıtlaSilricaederim nuray hanımcım
YanıtlaSilsoğuk fırın derken hafif ısı vermeyecekmiyiz
yengem hep kolilerdeki çay bardaklarına hazırlar tatlıyla sunar ama ılık fırında bekletiyorum demişti
nasıl yapıyorsun ayrıntılı yazarsan denemek isterim
sevgiler ve teşekkürler
melisa hanımcığım 5lt sütü kaynatıp ılıtıyorum yoğut mayası koyup tencerenin kapağını kapatmıyor fırını hiç açmıyorum tencereyi fırına koyuyorum fırını ılıtmaya gerek yok çünkü tencerenin sıcaklıgı yetiyor. fırın sıcaklığı dışarıya vermediği için süt mayalanıyor.kapagını 3 yada 4 saat sonra açıyorum. ama yarım kiloluk kovanozlarda sütü mayalayıp soğuk fırına atabilirsin.yengenizin çay bardakları küçük olup süt miktarı az olduğu için fırını ısıtabilir.5 lt süte gerek yok. çay bardağına sütü mayalayıp mini fırına koyarsanız ısıtmayada gerek yok teşekkürler denemenizi tafsiye ederim.
YanıtlaSilteşekkürler nuray hanımcım mutlaka deneyeceğim
YanıtlaSilsevgiler
başka size özel tarifleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim
yada resmi varsa gönderin sizin adınızla yayınlayalım
görüşmek üzere
evde örgü peynir yapımı, harika:)
YanıtlaSilemeklerinize sağlık, sevgiler...
Ellerinize sağlık hemen denicem bloğumada beklerim
YanıtlaSilblog.cafemarkt.com =)
merhabalar peynir yapımı ilgimi çekti en kısa zamanda maya bulup peynir yapacağım bende beklerim
YanıtlaSil