20 Mart 2012 Salı

KAYISI TATLISI(GÜN KURUSU)

yazdan kurutulan kayısıları kışın bu şekilde çok tüketiriz
hem hazır pratik bir tatlı hemde doğal ve çok besleyici
bunu incir le kayısıyla eriklede yaparız hepsi süper olur
diğerlerinide ekleyeceğim sırada bekliyorlar:))
umarım sizlerde beğenirsiniz  canlarım



Malzeme Listesi :
250gr gün kurusu kayısı
1 su bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
Yapılışı :
Kayısıları güzelce yıkayalım. 1 su bardağı su ilave edip 10-15 dakika pişirelim.Tencereyi ocaktan indirmeye yakın şekeri ekleyip 1-2 dk sonra ateşten alalım.Kayısıları servis tabağına yerleştirelim. üzerine tereyağını iyice kızartıp eşit şekilde yayalım sonra üzerine dövülmüş ceviz serperek servis yapalım afiyet olsun
tarifim http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ gidiyor

4 yorum:

  1. değişik bir tatlı ellerine sağlık canım....
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. evt şirinecim değişik bi tatlı bizim burada hep yapılır çok severiz ailecek
    teşekkürler canım

    YanıtlaSil
  3. http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/03/kays-tatls-gun-kurusu.html burda yayında bu güzel tatlın,,,diğerleride geliyo az sonra :) teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. bu çok pratik bir tatlıya benziyor ellerinize sağlık denemek için sabırsızım

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler