27 Şubat 2012 Pazartesi
EL AÇMASI ISPANAKLI ARNAVUT BÖREĞİ
ben arnavut değilim ama yediğimde çok beğendiğim ve severek yaptığım bi börek bu
arkadaşımdan öğrendiğim bi tarif
hamurun yapım aşamaları arnavut böreği gibi ama iç harç tamamen benim isteğim doğrultusunda oluştu
çeşitli iç harçlarlada yaptım böreğin orjinaliyle alakalı değil
5-6su bardağı un
tuz su
aralarını yağlamak için200gr margarin(ben tereyağı kullanıyorum)
1çay bardağı sıvı yağ
tereyağını eritip içine sıvı yağı ekliyorum bu ara katlara sürülecek ılık halde olsun
iç harcı: 1/2 kg ıspanak ince doğranmış
1soğan minik doğranmış
1kase peynir(lor ve eski kaşar karıştırıp kullandım
un su ve tuzla bir hamur yoğuruyoruz
hamurdan 30beze çıkacak
bezeleri yemek tabağı kadar unla açıp 15 15 aralarına yağ sürerek guruplandırıyoruz
ilk gurubu elimizle açarak tepsi büyüklüğüne getiriyoruz
araya yine biraz yağ gezdirip iç malzemeyi seriyoruz
üzerine kalan 15li gurubuda hazırlayıp iç harcın üzerini tamamen kapatıyoruz
en üstünüde biraz yağlayıp fırına gönderiyoruz
ben bolca susam serptim orjinalinde yok yada benim tarifi aldığım arkadaşım söylemedi sade olarak yaptıklarını söyledi.çıtır çıtır daha çok hoşuma gidiyor
umarım beğenirsiniz
afiyetle kalın
tarifimi sevgili http://elifindefterinden.com/ ye gönderiyorum
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Hurma tatlısı 3 su bardağı irmik 1 su bardağı un 100 gr tereyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı ılık su 2 ...
-
100 gram tereyağı 1 yumurta bir çay kaşığı tuz bir yemek kaşığı yoğurt bir yemek kaşığı sirke 3 yemek kaşığı sıvı yağ bir çay kaşığı...
-
1 yumurta 1 cay bardagi yoğurt 1 cay bardagi sut 1 cay bardagi sivi yağ 1,5 cay bardagi irmik 1,5 su bardagi un 2,5 cay kadis...
ellerinize sağlık, görüntüsü kadar tadınında çok güzel olduğuna eminim. keşke şuanda olsada yesemmmm...
YanıtlaSilEllerine sağlık, afiyetler olsun:)
YanıtlaSilBir dilime kim hayir diyebilir ki;ellerinize saglik.Yiyenlere afiyetler olsun
YanıtlaSilmmmmmmmmm mis canım çok hoş çıtır çıtır
YanıtlaSil:))
Melisacım gerçekten çok güzel oluyor Arnavut böreği bende bir tanıdığımızda yemiştim. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilSevgiler..
Ben arnavutum. Orjinalinde peynir olmaz. Hatta Üsküp usulu derseniz böreğin üzeri komple kaldırılır ortasına yoğurt konur. Ispanak böreği yoğurtla yenir. Ellerinize, kollarınıza, emeğinize sağlık. Sevgiyle kalın.
YanıtlaSilgüzelim çok güzel görünüyor,diğer yaptıkların gibi eminimö tadıda öyledir
YanıtlaSil