evde doğal yoğurt yapmak aslında hiçte zor değil
5litrelik yapıyorum ama size1lt lik vereceğim tarifi
1litre sütü güzelce kaynatıyoruz
ılınmaya bırakıyoruz
bir kase ılık sütün içinde1yemek kaşığı yoğurdu iyice ezip karıştırıyoruz(bu karışım bizim yoğurt mayamız olacak)
süt ılınınca kontrol ediyoruz
serçe parmağımız bu aşamada derece görevi yapacak
elimizi yakmayacak halde ama soğuk değil ılık bi haldeyken karışımı ilave edip sütü bi tur karıştırıp üzerini güzelce kapatıyoruz bu aşamada ısısını korumalı soğumamalı
3,5-4saat sonra yoğurdumuz hazır
dolaba kaldırıp güzelce dinlenmesini bekliyoruz sonrasında afiyetle yiyebilirsiniz
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Hurma tatlısı 3 su bardağı irmik 1 su bardağı un 100 gr tereyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı ılık su 2 ...
-
100 gram tereyağı 1 yumurta bir çay kaşığı tuz bir yemek kaşığı yoğurt bir yemek kaşığı sirke 3 yemek kaşığı sıvı yağ bir çay kaşığı...
-
margarin kullanmak istemiyorsanız size süpper bi kurabiye tarifim var içinde margarin var zannedeceksiniz onun verdiği kıtırlık kıvam herşey...
Evde yapabilmek ne güzel birşey, sağlıklı...
YanıtlaSilDaha onceleri ev yogurdu sevmezdim ama Amerikaya geldikten sonra kendim evde yapmak zorunda kaldim cunku amerikalilar yogurt sevmiyor ve sadece bir cesit sade yogurt var marketlerde. O da cok pahali.
YanıtlaSilSimdi mecbur olunca yemeye basladim ve bu gune kadar insafsizlik yapdigimi dusundum ev yogurduna..
Elinize saglik olsun..
Evde yoğurt gibisi yok!
YanıtlaSilBen de yapmaya başladım. Mayalamak için kullandığınız yoğurt ne marka? Ben birkaç marka denedim ama tam kıvamına ulaşamadım henüz.
meduracım teşekkürler
YanıtlaSilmutfakdili haklısın önceleri çouklarda çok sevmezler ama en doğalı evde
ve şimdilerde herşey yapay hale geldiği için ne kurtarırsak kar gibi çocuklara bari bunu evde yapaım diyorum
sevgili semi genelde biri bitmeden diğerini yapıyorum yani mayada evden oluyor ama çok mecbur kalıncada hazır minik paketlerden birini alıyorum öyle çok marka seçmedim
kıvam konusu maya ile ilgili değil o sütten kaynaklanıyor
bazı sütler taş gibi olurken bazıları ayran kıvamında oluyor
bizim sürekli sütçümüz var o getiriyor maşallah sütten çok üzerinde kaymak olur
sevgiler
Yanıtınız için teşekkürler!
YanıtlaSilBenim sütüm de sütçüden geliyor. Birkaç marka farklı yoğurtla mayaladım. Her marka farklı sonuç verdi, mesela Pınar`ın yoğurdundan hiç güzel bir sonuç alamadım mesela. En uygun bulduğum Sütaş`ın süzme yoğurdu şu sıralar:)
Sevgiler...
semicim pınar denemedim ama burada konya ürünü zannedersem aygın var onunla denedim sütaşın yoğurduyla denedim ama süzme den hiç mayalamadım
YanıtlaSilsevgiler
annem devamlı evden mayalar,bende bir kez denedim biraz sulu oldu diye sevmedi evdekiler. Annem günlük sütleri kullanıyor yoğurt yaparken.Çok memnun.
YanıtlaSilSütçüden aldığım sütle haftada bir mayalarım.Her yemekte koyarım sofraya mis gibi..Ellerine sağlık,kaymağı da söylediğin gibi bol olur kahvaltıda reçelle iyi gidiyor:)
YanıtlaSil