daha önce ŞEFTALİLİ VE BÖĞÜRTLENLİ YAPMIŞIM:)
şimdide çileklisi var
yinemi pasta dediğinizi duyar gibiyim
yanlış anlamayın yemekte yiyoruz.salata ,yemek,pilav makarnada tüketiyoruz tabi:)
durun ben pastamın tarifine geçeyim
pandispanya malzemeleri
5yumurta
1su bardağı toz şeker
1,5su bardağı un
1paket kabartma tozu
1paket vanilya
Yağlı Pastacı kreması1su bardağı toz şeker
1,5su bardağı un
1paket kabartma tozu
1paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
1-2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
1-2 yemek kaşığı tereyağı
ÜZERİNE:çilekli şanti
çilek parçaları
tart jölesi (jöleyi gıda boyası ile renklendirdim)
arasına çilek ve damla çikolata
hazırlanışı :arasına çilek ve damla çikolata
yumurta beyazlarını bir fiske tuz atıp şanti gibi olana kadar köpürtün üzerine sarıları ve şekeri ekleyip yine çırpın en son un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve karıştırın fırın tepsisine alıp pişirmeye bırakın zaten çok çabuk pişiyor fırından alıp hemen rulo sarın o beklerken kremayı pişirin .ruloyu açıp kremayı aralarına çilek parçaları ve damla çikolata parçaları yayın ruloyu tekrar sarın dolapta soğuduktan sonra şantiyle kaplayın
afiyet olsun
Canim afiyetler olsun cok güzel görünüyor .
YanıtlaSilellerıne sağlık canım cok guzel bır pasta olmus
YanıtlaSilye beni diyor bu pasta,nefis eline sağlık.
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok güzel görünüyor, bu arada tarifiniz yayınlandı.
YanıtlaSilhttp://elifindefterinden.com/2012/02/28/ispanakli-arnavut-boregi/
Çileği de özlemişim çok güzel görünüyor.Sevgiler:)
YanıtlaSilcok lezziz olmus canim :-)))
YanıtlaSil