4 Nisan 2011 Pazartesi

TATLI LOR YAPIMI

 geçen hafta yeşimde gördüğümden beri aklımda tatlı lor
herzaman marketlerde istediğiniz gibi bulamazsanız bence bu çok güzel bi tarif
kahvaltı içinde çok güzel pastalarda kullanmak içinde çok güzel
aynen yeşimin tarifini uyguladım,sadece sütü pastörize değilde günlük kaynatılmış sütle yaptım
abimlerin kendi inekleri var ve günlük taze sütü çok rahat bulabiliyoruz
yeşimin KAYMAK TADINDA TATLI LOR una bakabilirsiniz

yeşimin anlatımıyla
malzemelerimiz...
1 lt süt (tam yağlı )-------- pınar süt kullandım-----------
1 kutu 200 ml krema------ sütaşın kremasını kullandım------------
2 yemek kaşığı dolu dolu tepeleme susuz yoğurt

malzemelerin hepsini derin bir tencereye koyun.tel çırpıcı ile karıştırın ve ocağa alın.
kaynayıncaya kadar arada bir karıştırın.
kaynamaya başladıktan sonra çırpmayı bırakıp kısık ateşte 20 dk. kaynatın.
ateşten alın.
bu şekilde 15 dk kadar dinlendirin.
mutfak tülbentinizi ıslatıp iyice sıkın.
derin bir kabın içine serin.
kesilen sütü içine aktarın.
tülbentin kenarlarından toplayarak suyunu iyice sıkıpdüğüm atın.yüksek bir yere ucundan asarak suyunun süzülmesini sağlayın.
arada bir elinizle sıkıştırarak iyice sıkın suyu süzülsün.15 dk. adar bekletin bu şekilde.



sonra düğümü açıp



lorunuzu çıkarın.uygun kapaklı bir kaba alarak dolapta dinlendirin.hafif sertleştiğinde dilimleyerek servis edebilirsiniz
afiyetle ve sağlıcakla kalın

3 yorum:

  1. ew yapımı başka güzel oluyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık melisacım.afiyet şifa olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. afiyetler olsun.ellerine saglık.

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...