Sekillerini cok begeniyorum.kıymalı harçla yaptım
peynirli ve patatesli harçla yapıp çaya gelen misafirlerime hazırlamak istiyorum
Hamur malzemeleri:
1 kg un
1,5 tatlı kaşığı tuz
sıcağa yakın ılık su
içine:peynirli iç(yarım kg peynir + maydanoz)
veya kıymalı iç (yarım kg kıymadan)
üzerine:yağda kızdırılmış pulbiber
HazırlanmasıHamur malzemelerini karıştırarak 10 dakika boyunca yoğurun. Hamur iyice özleşsin, bıçakla ortadan kestiğinizde göz göz olsun.
Hamuru bir parmak kalınlığında açın. Çay bardağı ile kesin.
Bezeleri ikişerli alıp aralarını unlayın ve elinizle hafif açın. (1 çay tabağı büyüklüğünde)
Merdaneyle her birini nescafe fincanı tabağı büyüklüğünde açın.
Ortasına 2 dolu dolu tatlı kaşığı kadar içten koyun.
Yanlarından tutarak pile yapar gibi katlayın, ortasını büzerek bastırın.
Her birini unlanmış tepsiye dizin.
Bir kısmını kaynamış su dolu tencereye alarak tencerenin kapağını kapatın.
5 dakika sonunda mantılar üste çıkınca sudan bir süzgeç ile çıkartıp servis tabağına alın. Üzerine tereyağında kızdırılmış pulbiber dökün.
Bende portakal ağacında görmüştüm.Denemek bir türlü nasip olmadı ama.
YanıtlaSilçok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.
sevgiler;
mantı süper rolmuş canım.yoğurtsuz mantıyı düşünemiyorum bile.sunumda çok güzel.ellerine sağlık.hayırlı cumalar diliyorum.
YanıtlaSilharika görünüyor olsada yesem şimdi ellerine sağlık...
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM MİS GİBİ KIYMALI HARÇLA BİRDE ÜZERİNE YOĞURTLA NEFİS OLMUŞTUR CANIM..
YanıtlaSilSEVGİLERİMLE..
Nefis görünüyor
YanıtlaSilhemde göz doldurucu ellerine sağlık canım bizim göçmen mantısı gibi büyük ....
Evet bende gördüm çokda beğendim ama denemedim sen önce davranmışsın:))
YanıtlaSilellerine saplık bacım afiyet olsun
sevgiler
teşekkürler arkadaşlarım
YanıtlaSilnefis bir mantı oluyor ben kapatma kısmı el oayaladığından yapamıyorum ama senin ellerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSil