12 Ocak 2009 Pazartesi

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ=MUZLU PASTACIKLAR

20.TARİF
ADI:MUZLU PASTACIKLAR
GÖNDEREN:http://tarifbahcesi.blogcu.com/
ARKADAŞIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

Çikolatalı glazür bulayamayanlar çikolatayı benmari usulü ertip için biraz margarin katıp, bu karışım ile muzları kaplayabilir.
Bu tarifle 33. Porselen Demlik Çay Saatine katılıp, sevgilihttp://mutfaknotlari.blogspot.com/ teşekkür ederim.

Malzemesi için:
Pandispanya için:
3 yumurta
3 çorba kaşığı ılık su
1,5 çay bardağı tozşeker
2 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
Kreması:
1 paket vanilyalı puding
paketin üzerinde yazan süt miktarı
5-6 muz
Üzeri için:
çikolata glazürü
file badem 
çikolata rendesi
hindistan cevizi
1. Pandispanyayı hazırlamak için derin bir kaba yumurtalar, ılık su ve tozşeker alınır. Mikserle tozşeker eriyip, yumurtalar köpük köpük olana kadar yüksek hızda çırpılır. Un ve kabartma tozu ellenerek yumurta karışıma ilave edilip yavaşca karıştırılır. Fırın tepsisine, yağlı kağıt üzerine hamuru dökünüz. Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında 20-25 dakika pişiriniz.

2. Vanilyalı pudingi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Pudingi soğmaya alıp ara sıra karıştırın ki üzerinde kaymak oluşmaması için. Soğuk pudingi soğmuş pandispanyaya yayın. Üzerine soyulmuş, uzunlamasına ikiye kesilmiş muzları yerleştirin. Keskin bir bıçak ile muzların etrafını keserek küçük pastacıklar elde edin. Çikolatalı glazürü benmari usulü eritip, muzları tamamen kaplayacak şekilde üzerlerine yayalım. Glazür donmadan file badem, çikolata rendesi ve hindistan cevizi ile süsleyelim. Pastatıcları 1 saat buzdolabında soğutup servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler