12 Ocak 2009 Pazartesi

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ=WAFFLE

19.TARİF
ADI:WAFFLE
GÖNDEREN:http://aslihansahin.blogcu.com/
ARKADAŞIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
Bu makinayı aldığımız günden beri canımız tatlı istediğinde 15 dakikada hazırlayabildiğimiz hafif ve nefis waffle'lar yapabiliyoruz.
Aslında waffle kolay pişen ince kek bence.Malzemeleri  kek ten farksız.Ölçü daha az ve pişmesi için bu özel teflon plakalara ihtiyaç var.Çünkü kabardığı zaman yeterli mesafeyi sağlıyor bu kalıplar.Normal tost makinalarında olmuyor.Taşma tehlikesi var.Neyse ben tarifi vereyim.Yapmak isteyenlere kolay gelsin.Afiyet olsun...

Bu arada   Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğinin 33.üncü ev sahibesi sevgili Melisa imiş.www.mutfaknotlari.blogspot.com Canım etkinlikte kolaylıklar diliyorum.Umarım çok güzel geçer.Daha sonra da tariflerim gelecek.

Malzemeler (4 adet waffle için)
1 yumurta
1 küçük çay bardağı şeker
1 küçük çay bardağı süt
Yarım çay bardağından biraz fazla erimiş tereyağ veya margarin
1.5 su bardağı un (hamur  çok cıvık olursa ilave edin)
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım paket vanilya
İsteğe bağlı olarak1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
Kakaolu yapmak isterseniz
1 yemek kaşığı kakao

Yapılışı
Yumurta ve şeker  çırpıldıktan sonra diğer malzemeler ilave edilir.Hamur 10 dakika dinlendirildikten sonra yağlanmış waffle plakaları arasına kaşıkla  çok fazla olmadan dökülür.Makina en az 7 dakika  açılmadan waffle pişirilir.Çıkan waffle meyveler,çikolata sos ,fındık kırıkları,ceviz...vs gibi  isteğe bağlı olarak süslenir ve afiyetle yenir......

Not:Waffle plakalarını hamuru dökmeden  önce mutlaka  yağlayın.Ve her seferinde yeni hamur dökerken  yağlamayı unutmayın.Aksi takdirde yapışıyor..:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler