ADI:BALKABAKLI CEVİZ KROKANTLI PASTA
GÖNDEREN:http://www.ozguluntarifleri.com/
ARKADAŞIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
pandispanyasi;
- 1 su bardagi seker
- 3 yumurta
- 100 gr un
- 2/3 su bardagi bal kabagi puresi
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 cay kasigi karbonat
- 1 /2 cay kasigi karanfil rendesi
- 1 cay kasigi tarcin
- 1 /2 cay kasigi zencefil
- 1/2 cay kasigi tuz
Yapilisi;
- Once kuru karisim bir kaba elenir.Yumurta ve seker iyice cirpilir.
- Kopuk kopuk olunca pure eklenir.
- Ardindan kuru karisim ilave edilip bir sure daha cirpilir.
- 20 cm’lik yuvarlak kaliba dokulur.
- Tarifin orjinalinde 37*5*25 cm’lik dikdortgen kaliba konuluyor bu rulo pasta yapmak icin kullanilan kalip.
- Onceden isitilmis 190 derece firinda 20- 25 dakika pisirilir.(ortasi gec pise bilir bu nedenle’de kurdan testini ortadan denemenizi tavsiye ederim).
- Pistikten sonra tel izgara uzerinde ters cevirerek sogumaya birakilir.
- Ozellikle bu kek gibi yagsiz olan sunger keklerde ters cevirerek sogutmak ortasinın cokmemesi icin onemli bir ayrinti.
Balkabagi puresi;
- 500 gr kabak dograndiktan sonra uzerine 1 cay bardagi toz seker serpilir.
- Kisik ateste pisirilir.
- Pismesine yakin 1 cay kasigi vanilya eklenir.
- Soguduktan sonra catalla pure haline getirilir.
- Balakabagi puresi bu sekilde onceden hazirlanip derin dondurucuda saklanabilir.
Ara krema;
- 1 su bardagi balkabagi puresi
- 2 paket krem santi tozu
- purenin uzerine krem santi tozu dokulerek cirpilir.
ceviz krokant yapimi;
- Toz sekeri teflon tavaya koyup kisik ateste karamel haline getirilir.
- İcine cevizleri atip altini kapatip tahta kasik ile karistirilir.
- Sogumadan yagli kagidin uzerine dokulur.
- Soguduktan sonra ust suslemesi icin 5-6 tane ayrilip kalanlari ufak parcalara bolünür.
- Pastamizi yapmak icin pandispanyamiz ikiye bolunur.
- Yumusak oldugu icin pandispanyamizi islatmaya gerek yok ama ben yinede sutle kenarlari islattim.
- Ardindan bolca kremayi surup uzerine ceviz krokanlari koydum.
- Pandispanyanin diger katini kapatip uzerine krem santi ile sıvayip ceviz krokant ile susledim.
afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim