13 Ocak 2009 Salı

33. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ TARİFLERİ =BALKABAKLI CEVİZ KROKANTLI PASTA

42.TARİF
ADI:BALKABAKLI CEVİZ KROKANTLI PASTA
GÖNDEREN:http://www.ozguluntarifleri.com/
ARKADAŞIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
pandispanyasi;
  • 1 su bardagi seker
  • 3 yumurta
  • 100 gr  un
  • 2/3 su bardagi bal kabagi puresi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 cay kasigi  karbonat
  • 1 /2 cay kasigi  karanfil rendesi
  • 1 cay  kasigi tarcin
  • 1 /2 cay kasigi zencefil
  • 1/2 cay kasigi tuz
 
Yapilisi;
  1. Once kuru karisim bir kaba elenir.Yumurta ve seker iyice cirpilir.
  2. Kopuk kopuk olunca pure eklenir.
  3. Ardindan kuru karisim ilave edilip bir sure daha cirpilir.
  4. 20 cm’lik yuvarlak kaliba dokulur.
  5. Tarifin orjinalinde 37*5*25 cm’lik dikdortgen kaliba konuluyor bu rulo pasta yapmak icin kullanilan kalip.
  6. Onceden isitilmis 190 derece firinda 20- 25 dakika pisirilir.(ortasi gec pise bilir bu nedenle’de kurdan testini ortadan denemenizi tavsiye ederim).
  7. Pistikten sonra tel izgara uzerinde ters cevirerek sogumaya birakilir.
  8. Ozellikle bu kek gibi yagsiz olan sunger  keklerde ters cevirerek sogutmak ortasinın cokmemesi icin onemli bir ayrinti.

Balkabagi puresi;
  1. 500 gr kabak dograndiktan sonra uzerine 1 cay bardagi toz seker serpilir.
  2. Kisik ateste pisirilir.
  3. Pismesine yakin 1 cay kasigi vanilya eklenir.
  4. Soguduktan sonra catalla pure haline getirilir.
  5. Balakabagi puresi bu sekilde onceden hazirlanip derin dondurucuda saklanabilir.

Ara krema;
  • 1 su bardagi balkabagi puresi
  • 2 paket krem santi tozu
  • purenin uzerine krem santi tozu dokulerek cirpilir.
ceviz krokant yapimi;
  1. Toz sekeri teflon tavaya koyup kisik ateste karamel haline getirilir.
  2. İcine cevizleri atip altini kapatip tahta kasik ile karistirilir.
  3. Sogumadan yagli kagidin uzerine dokulur.
  4. Soguduktan sonra ust suslemesi icin 5-6 tane ayrilip kalanlari ufak parcalara bolünür.
  5. Pastamizi yapmak icin pandispanyamiz ikiye bolunur.
  6. Yumusak oldugu icin pandispanyamizi islatmaya gerek yok ama ben yinede sutle kenarlari islattim.
  7. Ardindan bolca kremayi surup uzerine ceviz krokanlari koydum.
  8. Pandispanyanin diger katini kapatip uzerine krem santi ile sıvayip ceviz krokant ile susledim.

afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Klima, Soğutma Uzmanından Alınır